Uživo iz Zenice u borbi za Euro 2024: Kraj bruke i sramote, Bosna i Hercegovina - Luksemburg 0:2

14
N. Ž.
Uživo iz Zenice u borbi za Euro 2024: Kraj bruke i sramote, Bosna i Hercegovina - Luksemburg 0:2
Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / BiH igra protiv Lihtenštajna

Poštovani čitatelji portala Radiosarajevo.ba, dobro došli u tekstualni prijenos utakmice trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, između Bosne i Hercegovine i Luksemburga, koji se igra na stadionu Bilino polje u Zenici od 20:45 sati. 

Naši Zmajevi trebaju sva tri boda na domaćem terenu protiv neugodne reprezentacije Luksemburga. Svaki drugi rezultat znantno bi smanjio šanse za prolazak na Europsko prvenstvo, koje se održava 2024. godine u Njemačkoj. 

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija u grupi J, BiH ima pobjedu nad Islandom (3:0) i poraze od Slovačke (2:0) i Portugala (3:0). Luksemburg ima pobjedu nad Linhenšajnom (2:0), remi sa Slovačkom (0:0) i poraz od Portugala (6:0). 

Džemil Hodžić posvetio film bratu Amelu koji je ubijen snajperskim hicem u opkoljenom Sarajevu

Džemil Hodžić posvetio film bratu Amelu koji je ubijen snajperskim hicem u opkoljenom Sarajevu

/ Anketa

Treba li Faruk Hadžibegić biti smijenjen sa pozicije selektora?
Rezultati
90+9'

Kraj utakmice u Zenici. Sramota je jedina prava riječ da se opiše igra naše reprezentacije večeras.

90+3'

Tribine stadiona Bilino polje se polako prazne, što je očekivano. Na terenu se ne dešava ništa značajno. 

90'

Sramotno izdanje naših Zmajeva gledat ćemo još osam minuta - odluka je sudije iz Izraela. 

88'

Edin Džeko, iz vidljive frustracije, laktom udario igrača Luksemburga i zaradio žuti karton. 

85'

Nova šansa za Luksemburg, ali nisu se najbolje snašli pred golom Šehića. Na drugim terenima naše grupe, Island uspijeva da odoli napadima Portugala, bez obzira na crveni karton, dok Slovaci vode 1:0 na gostovanju u Linhenštajnu. 

83'

Publika u Zenici je nagradila aplauzom igrača Luksemburga, Borges-Sancheza, koji je strijelac prvog pogotka na meču. 

BiH - Luksemburg
Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba: BiH - Luksemburg
80'

Publika u Zenici nije ostala dužna ni predsjedniku FSBiH - čuje se i 'Vico, odlazi'

77'

Da zvižduci nisu upućeni samo fudbalerima, navijači su razotkrili time što su uzvikivali: 'Faruk, odlazi', misleći naravno na selektora Hadžibegića. 

76'

Sudijska pauza dala je priliku publici na stadionu Bilino polje da iskaže šta stvarno misli o ovom meču - najjači zvižduci do sada na susretu. 

75'

GOL ZA LUKSEMBURG. Nevjerovatna greška naše odbrane, bruka i sramota za našu reprezentaciju. 

73'

DVIJE NOVE PRILIKE ZA BIH! Pjanić je izblokiran nakon gužve u šesnaestercu, a onda malo kasnije Prevljak ne može doći do šuta ka golu protivnika. 

71'

Nema novih prilika za naš tim. U našoj selekciji dolazi do dvostruke izmjene. Ulaze Luka Menalo i Smail Prevljak, a izlaze Miroslav Stevanović i Gojko Cimirot. 

68'

Još jedan slobodan udarac u opasnoj zoni, ali golman Luksemburga je na visini zadatka večeras, u svakom mogućem pogledu. 

64'

KAKVA PRILIKA ZA BIH! Opet nas stativa sprječava! U nastavku akcije, u ofsajdu se našao Said Hamulić. Prije ove akcije, žuti karton za Martinsa. 

62'

Nedosuđeni prekršaj na Amaru Dediću skoro nas je koštao drugog gola za Luksemburžane, ali dobra reakcija Šehića. 

58'

Žuti karton za skrivljeni penal dobio je Florian Bohnert. Umjesto Curcija, u reprezentaciji Luksemburga ulazi Martins

56'

Nevjerovatno... Amir Hadžiahmetović je promašio penal. Jako loš šut našeg veznjaka, lopta je otišla visoko preko gola. 

55'

PENAL ZA BIH! Sporna je situacija s Džekom u šesnaestercu Luksemburga, te nakon VAR provjere, sudija pokazuje na bijelu tačku! 

50'

Slobodan udarac za našu reprezentaciju, ali ubačaj Miralema Pjanića nije pronašao nikoga. U nastavku akcije se desio još jedan ubačaj, ali udarac Stevanovića glavom nije bio dovoljno jak. 

47'

Nevjerovatna prilika za Luksemburg, ali srećom tu je Ibrahim Šehić. Odlična reakcija našeg golmana je spriječila još veću sramotu u Zenici. 

46'

Počinje drugo poluvrijeme, treba nam brz pogodak kako bi došli do preokreta i pobjede. Po ulasku na teren, naše reprezentativce i selektora su dočekali zvižduci koje su čuli nekoliko puta tokom prvog dijela. 

Amir Hadžiahmetović i Said Hamulić ulaze u igru, a u svlačionici su ostali Benjamin Tahirović i Kenan Kodro. 

45+3'

Kraj prvog poluvremena. Rezultat glasi BiH - Luksemburg 0:1. Jaki zvižduci s tribina stadiona Bilino polje. 

45+2'

ŠANSA ZA BIH! Saničanin je odlično vratio loptu na desnu stranu našeg napada, ali rani ubačaj za Džeku znači da je prilika, nažalost, propala. 

45'

U prvom poluvremenu će se igrati još tri minute. 

44'

Umalo 2:0 za Luksemburg, ali ipak ofsajd. Sreća za našu reprezentaciju, ali i upozorenje. 

42'

Opasan slobodan udarac za goste, ali dobra reakcija naše odbrane. Luksemburg se malo oslobodio pritiska, te su uspjeli povezati dva dobra napada. 

40'

Pet minuta do kraja poluvremena, BiH nemoćna pred golom gostiju. Izrazito loše poluvrijeme za Zmajeve. 

38'

Navijači na Bilinom polju opet zvižducima pokazuju kako vide igru naše reprzeentacije. 

36'

Trzavice u odbrani Zmajeva se nastavljaju. Ovaj put su akteri Barišić i Šehić, a na drugoj strani Džeko nije uspio doći do lopte. Dinamična utakmica zasad. 

34'

Problemi za odbranu Zmajeva još jednom. Srećom, odlična šansa za Luksemburg prekinuta je zbog ofsajd pozicije. 

32'

Nastavljen je meč u Zenici, naša reprezentacija mora zaigrati intenzivnije prema golu gostiju. 

30'

Šteta! Napad Zmajeva koji je obećavao, ali netačno dodavanje Miralema Pjanića je značio kraj akcije. Sve je završilo prekršajem nad igračem Luksemburga. Sudije su zaustavile meč kako bi se igrači osvježili

28'

ŠANSA ZA BIH! Ubačaji s lijeve strane našeg napada, nažalost, ne rezultiraju golom. Međutim, opsada gola Luksemburga se nastavlja. 

27'

Bez većih uzbuđenja nakon gola gostiju i šanse Kenana Kodre. 

BiH - Luksemburg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: BiH - Luksemburg
24'

Dominacija našeg tima, ali bez ozbiljne prilike, osim one Kodrine. Luksemburg je opet imao priliku, ali nije bilo problema za Ibrahima Šehića. 

22'

Zvižduci za Zmajeve na Bilinom polju. Nakon perioda intenzivnije igre, opet smo spori u organizaciji napada. 

20

NOVA ŠANSA ZA BIH! Ubacio je Pjanić, a Džeko ne uspijeva da pogodi glavom s, istini za volju, velike udaljenosti. Sada malo intenzivnija igra Zmajeva. 

19'

KAKVA PRILIKA ZA BIH! Ubačaj Dedića, Stevanović glavom ubacuje loptu u peterac gdje Kenan Kodro ne uspjeva doći do gola Luksemburga. Velika šteta!

18'

Skoro 20 minuta igre, mnogobrojni navijači na Bilinom polju ne mogu biti zadovoljni viđenim. Jako loša igra reprezentacije BiH. 

15'

Opet greška odbrane Zmajeva, opet prilika za Luksemburg. Nevjerovatno je s koliko malo koncentracije igra zadnja linija naše selekcije, ali se svakako nadamo da će se to popraviti do kraja meča. 

13'

Prvi udarac iz ugla za našu selekciju, nakon pokušaja Miroslava Stevanovića. Nakon kornera u prilici se našao Sead Kolašinac, ali nije uspio postići pogodak. 

10'

Naša reprezentacija ima više loptu u nogama, ali još uvijek gubimo. Još jedna greška naše odbrane stvorila je prvi korner na utakmici, i to za goste. 

7'

Na stadionu Bilino polje je nastupila skoro pa apsolutna tišina nakon gola gostiju. Ipak, napad naše reprezentacije je malo probudio publiku. Moramo se trgnuti od ovog šoka, što prije

4'

GOL ZA LUKSEMBURG. Šok na stadionu Bilino polje. Lukseburžani vode, strijelac je Yvandro Borges Sanches. Zmajevi imaju mnogo posla u nastavku utkamice. 

3'

Prvi prodor Amara Dedića, koji je ušao u šesnaesterac Luksemburga. Ipak, nije mogao dalje od dva igrača koja je prije toga prošao. 

1'

Utakmica počinje, sretno Zmajevi! 

20:40

Dok fudbaleri izlaze na teren ispunjenog stadiona Bilino polje, pogledajte i stanje u grupi J, gdje se naša reprezentacija bori da prođe direktno na Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. 

Standings provided by Sofascore
20:30

Pravdu će dijeliti Gal Leibovitz (36) iz Izraela. Leibovitzu će u Zenici asistirati sunarodnjaci Rostislav Talis i Omer Barbiro. Četvrti arbitar je Nael Odeh također iz Izraela. U VAR sobi sjedit će Ziv Adler i Eli Hacmon, također iz Izraela. 

20:25

Za naše večerašnje protivnike Luksemburg, igrat će: Anthony Moris (G), Mathias Olesen, Maxime Chanot, Enes Mahmutović, Florian Bohnert, Leandro Barreiro, Christopher Martins, Laurent Jans (C), Danel Sinani, Yvandro Borges Sanches i Alessio Curci. 

Na klupi su ostali: Lars Gerson, Leon Elshan, Ralph Schon, Dick Carlson, Dejvid Sinani, Eldin Džogović, Seid Korač, Timothe Rupil, David Jonathans, Marvin Martins, Tiago Pereira Cardoso. 

20:20

Poznata je i prva postava naše reprezentacije. Za Zmajeve od prve minute igraju: Ibrahim Šehić (G), Adrian Leon Barišić, Siniša Saničanin, Amar Dedić, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Edin Džeko (C) i Kenan Kodro. 

S klupe će svoju priliku čekati: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Hrvoje Miličević, Jusuf Gazibegović, Anel Ahmedhodžić, Sanjin Prcić, Amir Hadžiahmetović, Dal Varešanović, Luka Menalo, Smail Prevljak, Nemanja Bilbija i Said Hamulić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije