Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

1
Radiosarajevo.ba
Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom
Foto: Screenshot/Facebook / HŠK Široki Brijeg - FK Igman

Završen je prvi susret subotnjeg programa 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Igmana.

Na kraju utakmice više razloga za slavlje su imali Širokobriježani koji su sa 4:1 savladali Konjičane.

Širokobriježani su agilnije ušli u utakmicu i već od početka nametnuli svoj tempo igre. I to im se vrlo brzo isplatilo, jer su u osmoj minuti došlo do vodstva. Mišić je šutirao i pogodio prečku, a na odbijenu loptu natrčava Kuprešak koji postiže pogodak za 1:0.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Nakon primljenog pogotka "probudili" su se i gosti iz Konjica. Igralo se više na polovini terena koja je pripadala Širokom Brijegu, ali bez konkretnih prilika.

Potom su gosti iz Konjica uspostavili kontrolu nad igrom. Imali su više loptu u svom posjedu i pokušavali su ubačajima i dalekometnim šutevima da pronađu "rupu" u odbrani Širokog Brijega ali bez uspjeha, sve do 42. minute.

Tada je Janković, nakon asistencije Denkovića, lijepo šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio za izjednačenje – 1:1.

Drugo poluvrijeme su, za razliku od prvog poluvremena, bolje otvorili gosti. Za to su vrlo brzo i kažnjeni. U 58. minuti Mišić je asistirao Chineduu koji pogađa za 2:1. Igman se nije ni oporavio od tog šoka, a uslijedio je novi. Mešinović je u šesnaestercu oborio Chinedua, Bandić je pokazao na bijelu tačku, a sa nje je sigurnim udarcem pogodio Mišić za 3:1.

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Premijer liga BiH: Sarajevo i Borac igraju derbi kola, na programu još dva susreta

Pitanje pobjednika je riješeno pet minuta poslije, kada je Čubrilo srušio Benića i napravio novi penal, a njega je realizovao Ćavar za 4:1.

Time je, faktički, utakmica bila završena. Domaći su mirno sačuvali prednost do kraja susreta, dok su gosti, čini se, jedva čekali kraj.

Široki Brijeg će u narednom kolu, koje je na rasporedu sredinom naredne sedmice, gostovati na "Grbavici" kod Željezničara, dok će Igman novu priliku za bodove spasa tražiti protiv GOŠK-a na svome stadionu, prenosi SCSport.

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije