Spektakularan susret: Manchester City dočekuje Borussiju Dortmund

0
Radiosarajevo.ba
 Spektakularan susret: Manchester City dočekuje Borussiju Dortmund
Foto: EPA-EFE / Edin Terzić

Večeras su na rasporedu prvi susreti četvrt finala Lige Prvaka. Pred nama su sigurno dva spektakularna susreta u kojima će Manchester City dočekati ekipu Dortmunda te susret prvaka Engleske i Španije, Liverpoola i Real Madrida. Utakmica Manchester City i Dortmund počinje u 21.00 sati.

Manchester City je sigurno ekipa koja je od dolaska Guardiole na klupu najkonstatnija ekipu Premier Lige. Bez obzira na to i na činjenicu da imaju jednu od najjačih ekipa svake sezone u Europi još uvijek nisu osvojili Ligu Prvaka. Ipak, ove godine zaista izgledaju najbolje u čitavoj Europi te su prvi favoriti za osvajanje ovog takmičenja. Iako se u polufinalu križaju sa prvim konkurentima, ekipom Bayerna, Manchester City je zasluženo i po kladionicama prvi favorit za osvajanje tiule.

Borussia Dortmund je sigurno individualno jedna od najkvalitetnijih ekipa Bundeslige ali su bez obzira na to čak sedam bodova iza mjesta koja vode u Ligu Prvaka i upitno je dali će uspjeti izboriti top 4 s obzirom da je svega sedam kola do kraja šampionata. Loši rezultati su i razlog do smjene trenera i pod novim treneskim imenom, Terzićem, ekipa je djelovala nešto bolje na početku ali su ponovo ušli u lošiju seriju rezultata uz svega jednu pobjedu na posljednjih pet odigranih susreta. Razlog ovakvih partija Dortmunda bi se mogao ogledati u činjenici da na listi ozljeđenih igrača imaju neke od ključnih igrača. I za ovaj susret će imati probleme sa izostancima. Marcel Schmelzer je povrijeđen od početka sezone te neće biti na raspolaganju noćas kao ni Alex Witsel koji se povrijedio početkom ove godine.

Edin Terzić - undefined

Foto: EPA-EFE: Edin Terzić

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu ponudila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Manchester City 1,38, neriješeno 4,70, a na pobjedu Borussie Dortmund 8,50.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije