Spektakl u Kataru: Južna Koreja pobijedila Portugal, obje selekcije idu u osminu finala

1
Radiosarajevo.ba
Spektakl u Kataru: Južna Koreja pobijedila Portugal, obje selekcije idu u osminu finala
FOTO: AA / Južna Koreja - Portugal

U okviru grupe H Svjetskog prvenstva u Kataru odigrana je utakmica između Južne Koreje i Portugala, a utakmica je završena rezultatom 2:1.

Portugalci su se plasirali u osminu finala, a reprezentativci Južne Koreje čekali su kraj utakmice između Gane i Urugvaja. Nakon što  je sudija svirao kraj, Južna Koreja se kao drugoplasirana plasirala dalje.

Portugalci su poveli protiv Južne Koreje u petoj minuti. Strijelac je Ricardo Horta. Diogo Dalot je lijepo probio desnu stranu i prizemno ubacio za Hortu na vrhu peterca, a on je loptu zakucao u mrežu. 

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

U 27. minuti Koreanci su izjednačili protiv Portugala. Gol je zabio Young-Gwon Kim nakon kornera. Lopta je pogodila Ronalda i odbila se, a on je uklizao i poslao je u gol.

U sudijskoj nadoknadi Južna Koreja je povela s 2:1 protiv Portugala i time se plasirala dalje kao druga reprezentacija u skupini! Gol je zabio Hee-Chan Hwang. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije