Bravo, Vatreni: Hrvatska se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva, Belgija ide kući

10
Radiosarajevo.ba
Bravo, Vatreni: Hrvatska se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva, Belgija ide kući
FOTO: AA / Hrvatska - Belgija

U sjajnoj grupi F tri reprezentacije su bile u konkurenciji za osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Maroko, Hrvatska i Belgija su tražile pobjedu u svojim posljednjim mečevima, s tim da je Vatrenim odgovarao i remi. Ipak na kraju u narednu fazu takmičnje prošli su Maroko savladavši Kanadu sa 1:2, te Hrvatska koja je remizirala u sjajnom meču protiv Belgije 0:0.

Već na otvaranju utakmice Perišić je imao veliku šansu, ali sa vrha šesnaesterca loptu šalje pored gola. Belgija je uzvratila u 11. minuti, Carrasco je probio desnu stranu i poslao opasnu loptu kroz peterac na drugu stranu. Juranović je zaboravio na Mertensa, ali je on otišao previše u stranu i onda pucao u blok.

Dva minuta poslije, De Bruyne vuče kontru i onda savršeno proigrava Mertensa koji na ulasku u šesnaesterac puca visoko preko gola.

Sudar tri automobila u tunelu kod Maglaja: Dvije osobe povrijeđene i prevezene u bolnicu

Sudar tri automobila u tunelu kod Maglaja: Dvije osobe povrijeđene i prevezene u bolnicu

Hrvatska - Belgija bez golova na poluvremenu: Vatrenim VAR poništio penal

Hrvatska - Belgija bez golova na poluvremenu: Vatrenim VAR poništio penal

Sudija Taylor je u 15. minuti utakmice dosudio penal za Hrvatsku, ipak nakon asistencije VAR-a ta odluka je poništena jer je Lovren bio u ofsajd poziciji.

Do kraja poluvremena utakmica je bila izjednačena i bez nekih pravih prilika.

Na otvaranju drugog poluvremna, De Bruyne je s desne strane poslao visoki centaršut na drugu stativu gdje je Lukaku dobio skok između stopera Hrvatske, ali je glavom spustio loptu u ruke Livakovića.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Uzvratila je Hrvatska dvije minute poslije. Gvardiol se priključio napadu i odlično odigrao Kovačiću koji na ulasku u šesnaesterac gađa bliže rašlje, ali Courtois odbija u korner.

Imala je Hrvatska još dvije prilike preko, Modrića i Brozovića, ali Courtois je sjajan na golu Belgije.

De Bruyne je u 60. minuti fantastično proigrao Carrasca koji je ušao s lijeve strane, ali mu je neko utrčao u blok. Lopta se odbija u noge Lukakuu koji tuče u praktički nebranjen gol, ali pogađa stativu.

Okušao se Modrić ponovo u 68. minuti, ali bez promjene rezultata. Imao je na drugoj strani Lukaku novu priliku pred golom Hrvatske, međutim lopta je nakon njegovog udaraca završila pored gola.

Igrao se 90. minut, a Thorgan Hazard je ubacio u šesnaesterac, a Lukaku je šutirao, ipak Livaković je bio siguran na golu Vatrenih, prenosi SC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Najnovije