Spektakl u Istanbulu: Gol bh. reprezentativke Minele Gačanice obilježio derbi Bešiktaša

0
Radiosarajevo.ba
Spektakl u Istanbulu: Gol bh. reprezentativke Minele Gačanice obilježio derbi Bešiktaša
Foto: FC Bešiktaš / Minela Gačanica

Napadačica Bešiktaša i reprezentativka Bosne i Hercegovine, Minela Gačanica (24), doživjela je nezaboravan trenutak na svom debiju pred domaćim navijačima za turski klub. Na utakmici derbija protiv ALG Spora, Minela je postigla gol u stilu najboljih svjetskih napadača, čime je preokrenula tok utakmice i izazvala erupciju oduševljenja među navijačima Bešiktaša.

Nakon utakmice, Minela Gačanica je izrazila svoju zahvalnost i uzbuđenje: "Hvala vam puno! Iskreno, još uvijek nisam svjesna svega šta se dogodilo. Izaći na teren pred ovoliko navijača i postići gol na svom debiju – to je san svake igračice. Osjećala sam podršku publike od samog početka, a kad je lopta završila u mreži, emocije su me preplavile. Ova utakmica mi je donijela ogromnu sreću, ali također i odgovornost da nastavim ovako dalje."

Gol koji je postigla protiv ALG Spora bio je trenutak koji je promijenio tok utakmice. Minela je opisala taj trenutak: "Bilo je nevjerovatno. Vidjela sam priliku i znala sam da moram reagirati brzo. Dobila sam odličnu loptu i instinktivno sam šutirala u dalji ugao. Kada sam vidjela da lopta ulazi u mrežu, to je bio osjećaj koji se ne može opisati riječima. U tim trenucima ne razmišljaš previše – sve je stvar trenutka i fokusa."

Alarmantno i dramatično u Austriji: Javio se Hurem Avdić, velike štete i na imovini naših ljudi

Alarmantno i dramatično u Austriji: Javio se Hurem Avdić, velike štete i na imovini naših ljudi

Ovaj gol na debiju u Istanbulu sigurno će ostati u najljepšem sjećanju za mladu napadačicu. "Bešiktaš je ogroman klub s nevjerojatnim navijačima, i za mene je čast nositi ovaj dres. Ovaj gol je tek početak. Cilj mi je da se nametnem u ekipi, da doprinesem što više pobjedama i, naravno, da postižem što više golova. Također, velika mi je čast igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, i nadam se da ću dobrim igrama u Bešiktašu dočekati u pravoj formi sljedeću reprezentativnu pauzu i pomoći reprezentaciji da ostvari velike rezultate."

Minela Gačanica, najbolji strijelac Bosne i Hercegovine za prošlu sezonu sa 31 pogotkom, već na samom startu pokazuje svoj nevjerovatan talenat u turskom prvenstvu. Njen debi za Bešiktaš u Istanbulu obilježen je lijepim golom, a navijači i stručnjaci se nadaju da je ovo samo prvi od mnogih uspješnih trenutaka koje će donijeti u ovoj sezoni.

Video gola možete pogledati na snimku ispod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije