Alisha Lehmann podigla glas: 'Moj dečko zarađuje 100.000 puta više, a radimo isto. Nije fer'

0
Radiosarajevo.ba
Alisha Lehmann podigla glas: 'Moj dečko zarađuje 100.000 puta više, a radimo isto. Nije fer'
Foto: EPA - EFE / Alisha Lehmann

Nogometašica Juventusa Alisha Lehmann izjavila je da se žalila svom dečku Douglasu Luizu da nije pravedno što on zarađuje "100.000 puta" više od nje.

Najpoznatiji nogometni par ovoga ljeta je prešao iz redova Aston Ville u redove najvećeg italijanskog kluba, a Lehmann tvrdi da su tako ispunili san.

"Za Douglasa i mene je san da igramo zajedno u istom klubu. Divno je moći doživjeti velike avanture na istom mjestu", kazala je švicarska nogometašica.

Prepoznajete li pjevača s fotografije? Jedna od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije

Prepoznajete li pjevača s fotografije? Jedna od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije

Međutim, jedna stvar je deprimira, a to je nejednaka plata. U intervjuu italijanskom listu La Repubblica, napadačica Juventzusa je rekla da se zbog toga već požalila svom dečku.

"Poslije treninga često kažem Daglasu da nije fer. Radimo isti posao, ali on zarađuje 100.000 puta više od mene", rekal je Lehmann koju na Instagramu prati 17 miliona fanova.

Samo troškovi transfera koje je Juve platio za ovaj par pokazuju koliko su velike finansijske razlike između muškog i ženskog nogometa. Dok je Stara dama za Brazilca Luiza morala izdvojiti nešto više od 50 miliona eura, Lehmann je koštala samo 50.000 eura.

Lemannova je sa Juventusom potpisala ugovor do 2027. godine, dok se Luiz obavezao na vjernost Staroj dami do 2029. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije