Spektakl na najmodernijem balkanskom stadionu: Hrvatska dočekuje Tursku u Osijeku

0
Radiosarajevo.ba
Spektakl na najmodernijem balkanskom stadionu: Hrvatska dočekuje Tursku u Osijeku
Foto: FAH / Reprezentacija Hrvatske

U sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2024. godine odigrati u Njemačkoj igra se osam utakmica u četvrtak, 12. oktobra. 

Fokus će svakako biti u Osijeku, gdje će na novoj Opus Areni svoj meč igrati Hrvatska i Turska. Ovaj stadion je građen prethodnih šest godina, a službeno je otvoren 1. jula ove godine. 

Iako već cijelu sezonu NK Osijek igra na ovom stadionu, ovo će biti prvi meč reprezentacije na ovom terenu. Turska je protivnik s kojim su Vatreni igrali veliki broj puta, čak 11, i zabilježili četiri pobjede, pet remija i dva poraza. 

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Pobjedom nad Turskom, Hrvatska bi došla na korak od plasmana na EURO, dok bi Turska trijumfom skočila na prvo mjesto u grupi. 

Od ostalih utakmica, interesantno će biti u Sevilli, gdje igraju Španija i Škotska. Pobjedom na gostujućem terenu, Škoti bi skoro pa garantovali prolazak dalje, dok bi se Španija pobjedom vratila u borbu za prvo mjesto u grupi. 

Vatreni, dobro došli na Opus Arenu! 🇭🇷

Posted by Opus Arena on Wednesday, October 11, 2023

Ostali mečevi: Kipar - Norveška, Latvija - Armenija, Albanija - Češka Republika, Farski Otoci - Poljska, Andora - Kosovo, Bjelorusija - Rumunija. Svi mečevi se igraju od 20:45 sati, osim Latvija - Armenija koja počinje od 18 sati. Utakmica između Izraela i Švicarske je odgođena zbog rata u ovoj bliskoistočnoj zemlji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije