Pomoćnik Save Miloševića: "Kvalifikacije su izgubljene, pravimo idealan tim za baraž"

0
AA
Pomoćnik Save Miloševića: "Kvalifikacije su izgubljene, pravimo idealan tim za baraž"
AA / Mario Ivanković

Fudbalska “A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak i ponedjeljak igra utakmice sedmog i osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a trener reprezentacije Mario Ivanković izjavio je da su kvalifikacije realno izgubljene i da je cilj napraviti idealan tim da bi se kroz baraž izborio nastup na Evropskom prvenstvu.

U petak će izabranici selektora Save Miloševića na Rheinparku u Vaduzu gostovati kod Lihtenštajna, a u ponedjeljak će dočekati selekciju Portugala na Bilinom polju u Zenici. Selektor Savo Milošević na ovim mečevima neće moći računati na Radeta Krunića, Anela Ahmedhodžića, Adnana Kovačevića i Benjamina Tahirovića.

"Odradili smo prve treninge regeneracije, više taktički, one standardne situacije, korneri, defanzivni i ofanzivni prekidi. Mislim da smo u ovom kratkom periodu napravili dosta i uz sutrašnji trening mislim da ćemo dočekati spremni utakmicu", kazao je Ivanković.

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

Odlična atmosfera na treningu Zmajeva, Milošević zadovoljan odnosom igrača

Odlična atmosfera na treningu Zmajeva, Milošević zadovoljan odnosom igrača

Ističući da su svi u ekipi spremni i zdravi, Ivanković je kazao da su svi motivirani i žele da se popravi dojam nakon prethodnih loših rezultata.

Podsjetivši da je stručni štab odlučio u narednim utakmicama igrati u formaciji 4-2-3-1, trener Ivanković je kazao da to dobro izgleda na treningu i da bi to u budućnosti trebalo dati bolje rezultate.

“Kvalifikacije su realno izgubljene. Ostao nam je taj baraž i jedini cilj nam je da napravimo idealni tim da što bolje odigramo baraž i odemo na Evropsko prvenstvo. Međutim, mi nemamo pravo na kiks, ni protiv Lihtenštajna, niti bilo koga. Ove četiri naredne utakmice nisu priprema za baraž, već šef hoće da vidi ko su igrači koji će doći do baraža. Vidimo da su i igrači to ozbiljno shvatili i već protiv Lihtenštajna ćemo to i vidjeti. Normalno je da očekujemo pobjedu“, kazao je on.

Gojković euforičan

Mladi defanzivac, koji je prošao mlađe selekcije, Renato Gojković prvi put je sa “A“ reprezentacijom i kazao je da je veoma toplo primljen u ekipi.

“Putovao sam cijeli čitav dan, ali od euforije zbog poziva uopće ne osjećam umor. Dosta igrača poznajem iz Premijer lige i omladinskih selekcija, a sada sam upoznao i ostatak ekipe. Toplo sam primljen, Svi su opušteni i sve je na dobrom nivou“, kazao je Gojković.

Ističući da se nadao pozivu u reprezentaciju, Gojković je kazao da je spreman i da će iskoristiti priliku kada mu je selektor pruži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije