Neredi na utakmici kvalifikacija za EURO: Potukli se navijači Hrvatske i Armenije?

0
Radiosarajevo.ba
Neredi na utakmici kvalifikacija za EURO: Potukli se navijači Hrvatske i Armenije?
Foto: Printscreen / Tučnjava između hrvatskih i armenskih navijača

Na susretu između Armenije i Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2024. godine koji se igrao u Jerevanu dogodio se nemili incident u 33. minuti utakmice.

Neposredno prije pojave drona sa zastavom Gorskog Karabaha (nepriznate separatističke države na teritoriju Azerbajdžana s većinskim armenskim stanovništvom oko kojega decenijama traju sukobi) došlo je do tučnjave na tribinama.

Međutim još se ne zna tačno koji su navijači učestvovali. Prema armenskim medijima, jedna je osoba povrijeđena i prebačena u bolnicu.

Danas se obilježava Dan sjećanja na 1.601 ubijeno dijete u opkoljenom Sarajevu

Danas se obilježava Dan sjećanja na 1.601 ubijeno dijete u opkoljenom Sarajevu

Podsjetimo, na tribinama je bilo 14.400 gledalaca, među kojima i oko 200 hrvatskih navijača, od kojih su mnogi kupili aranžmane prije UEFA-ine odluke o zabrani kupovine karata za gostujuće navijače.

Put do Armenije trajao je 50 sati, bez ikakvih incidenata navijači su se zabavljali u glavnom gradu prije utakmice. No, tamošnji mediji prenose da je na stadionu izbila tučnjava između armenskih i hrvatskih navijača, piše Direktno.hr.

Tučnjava na tribinama u Erevanu 🎥Direktno.hr

Posted by Direktno.hr on Monday, September 11, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije