La Liga odgađa testiranje nogometaša: Prioritet su zdravstveni radnici

Radiosarajevo.ba
La Liga odgađa testiranje nogometaša: Prioritet su zdravstveni radnici
Foto: EPA-EFE / Španija

Nogometna liga Španije obavijestila je klubove da će testiranje igrača na COVID-19 uoči povratka na trening biti odgođeno.

U pismu upućenom klubovima, iz La Lige su naveli da neće početi testiranje igrača, trenera i medicinskog osoblja dok španska vlada ne odobri protokol za provođenje takvih mjera.

Sav nogomet u Španiji je odgođen na neodređeno vrijeme nakon uvođenja vanrednog stanja 14. marta.

Pojedini španski mediji su izvijestili da se La liga nadala da će početi testirati igrače na COVID-19 već sljedeće sedmice, kao prvi korak ka nastavku treninga, piše CNN.

Iz Udruženja nogometaša Španije naveli su da igrači smatraju da u ovom trenutku postoje druge grupe kojima su testovi potrebniji, kao što su zdravstveni radnici.

Jordi Figueras iz kluba Racing Santander kazao je za CNN da se igrači žele vratiti treninzima, ali da fudbal nije prioritet, već su to blagostanje i zdravlje u svijetu, a posebno zdravlje zdravstvenih radnika, policajaca, trgovaca, i svih koji svakodnevno rade i rizikuju svoje živote.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije