Spalletti: Džeko će postići najmanje 20 golova

Fena
Spalletti: Džeko će postići najmanje 20 golova
Trener italijanskog nogometnog prvoligaša Rome Luciano Spalletti smatra da će kapiten bh. reprezentacije i napadač "Vučice" Edin Džeko postići najmanje 20 golova u Serie A.

Rimski tim danas gostuje u Torinu u okviru šestog kola italijanskog prvenstva, a Džeko je trenutno najbolji strijelac momčadi s četiri postignuta gola.

"Vjerujem da će Džeko ove sezone postići barem 20 golova u Serie A. Važan je dio momčadi i to je sada dokazao. Prošle godine je imao problema s prilagodbom, ali sada djeluje kao potpuno drugačiji igrač. Trudi se na terenu i nije fokusiran samo na postizanje golova, već i na tome da sudjeluje u kreiranju šansi. Traži loptu i bori se", rekao je Spalletti, prenosi portal Goal.

Džeko će današnju utakmicu početi od prve minute, a na suprotnoj strani će mu se suprotstaviti bivši saigrač iz Manchester Cityja golman Joe Hart, koji je sada prvi čuvar mreže Torina.

Utakmica između Torina i Rome igra se u 12.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije