Solskjaer uoči velikog derbija: Svaka godina njihova, a izdrže do oktobra

Radiosarajevo.ba
Solskjaer uoči velikog derbija: Svaka godina njihova, a izdrže do oktobra
Foto: Twitter / Ole Gunnar Solskjaer

Najveći engleski derbi na rasporedu je danas u 15 sati i pet minuta na stadionu Old Trafford.

Duel 27. kola engleskog Premiershipa izuzetno je važan za obje ekipe. Liverpool u derbi ulazi izjednačen na prvom mjestu sa Manchester Cityjem po broju bodova, ali i utakmicom manje na svom kontu. United je četvrti i do kraja prvenstva vodit će utrku sa Arsenalom i Chelseajem za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Uoči ove utakmice o Liverpoolu je govorio Ole Gunnar Solskjaer, koji od dolaska na klupu Uniteda ne zna za poraz. Dotaknuo se i brojnih posrtaja Liverpoola koji za titulu ne zna još od 1990. godine.

"Imam puno prijatelja navijača Liverpoola i svake godine slušam kako je ovo njihova godina. I svaki put izdrže eventualno do oktobra i onda kažu 'OK, sljedeće sezone ipak'. Sad su konačno u pravoj utrci za naslov i bit će zanimljivo vidjeti kako će se sve rasplesti. No, to se nas ne tiče. United se ne smije zadovoljavati samo činjenicom da je ušao među četiri najbolje engleske ekipe. Imati prenisko postavljene ciljeve opasnije je od previsokih", rekao je Solskjaer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije