Sve oči uprte u Osimov debi, derbi se igra u Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Sve oči uprte u Osimov debi, derbi se igra u Hercegovini
Foto: FK Željezničar / Amar Osim
Premijer liga Bosne i Hercegovine nakon skoro tri mjeseca pauze nastavljena je jučer utakmicama 20. kola, a danas će kolo biti kompletirano s preostala dva duela.

Na teren će fudbaleri Radnika iz Bijeljine i Željezničara i to od 14 sati i 30 minuta, kada je na rasporedu duel na Gradskom stadionu u ovom semberskom gradu.

"Počet ćemo prvenstvo s igračima koji su završili prošlo prvenstvo. Možda bude jedan novi igrač u odnosu na to. Znamo da su svi koji su tu zdravi, oni će početi. Neki novi koji još nisu spremni će dobiti manje minutaže, ali se nadam da će za određeno vrijeme moći dati malo više. Naš cilj ove godine je Evropa, da kako god uđemo u Evropu, jer se naši klubovi, znate, finansiraju većim dijelom izlaskom u Evropu. A, Željo je u posljednjih deset godina samo jednom promašio Evropu i drugi put kada bi se to dogodilo bio bi to veliki udarac za nas, i finansijski i svakako. Nemamo laku situaciju, imamo par ekipa koje su sa nama gore, imamo još četrnaest kola i ako budemo pravi mi ćemo to ostvariti", rekao je uoči početka prvenstva Amar Osim, povratnik na klupu Željezničara.

Posljednja utakmica je ujedeno i derbi kola. U hercegovačkom okršaju snage će odmjeriti fudbaleri Širokog Brijega i mostarskog Zrinjskog na stadionu Pecara.

"Nakon utakmica protiv Širokog, Sarajeva i Radnika vidjet ćemo kako smo se pripremili. Naravno, svi mi treneri kažemo da smo zadovoljni pripremama, pa tako ni ja nemam zamjerku niti na jednog igrača, ali utakmice su jedino mjerilo. Široki je manje opasan i kvalitetan kada igra na postavljenu obranu, stoga ne očekujem da će kroz posjed lopte organizirati napade jer bi im to suzilo prostor za njihove brze igrače. Mislim da će se opredijeliti na manje riskantnu igru gdje će tražiti svoje šanse iz naših grešaka, kroz kontru i polukontru", rekao je uoči utakmice Slišković.

Goce Sedloski, trener Širokog Brijega, najavljuje borbu za tri boda.

"Ono što smo odigrali tamo (pripreme op. a.), pokazali smo da se možemo nositi sa svakom ekipom. Igrači su spremni, svi su dobili šansu, osobno sam zadovoljan s njima. Ne bih izdvojio nikoga, mi smo dobar kolektiv i na pripremama se vidjelo da možemo igrati sa svakom ekipom. Oni su blizu Sarajevu po bodovnoj strani, mi imamo svoje ciljeve i nas ne zanima Zrinjski. Drago mi je da najavljuju tri boda, ali to ćemo vidjeti sutra", rekao je Sedloski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije