Šokantne vijesti iz Grčke: Nije navijač iz Zagreba ubio Grka, došlo je do zapanjujućeg preokreta?

4
Radiosarajevo.ba
Šokantne vijesti iz Grčke: Nije navijač iz Zagreba ubio Grka, došlo je do zapanjujućeg preokreta?
Foto: Twitter / Neredi u Grčkoj

Ozračje u Grčkoj je ispunjeno šokom. Nakon smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a, koji je izgubio život u nasilnom sukobu na atenskim ulicama, percepcija Hrvata među prosječnim Grcima se drastično promijenila.

"Stanje u Ateni nije blagonaklono ni prema Hrvatima, ni prema grčkoj policiji. Nakon što smo dobili informaciju što se dogodilo u blizini AEK-ovog stadiona, stigli smo na lice mjesta i počeli snimati. Kada su shvatili da smo iz Hrvatske, Grci su se obrušili na nas i tražili nas kameru, ali snimatelj je uspio pregovarati, tek su uzeli karticu s kojom smo snimali", rekao je repoter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV.

Grci su bijesni na policiju, koja je imala sve informacije od hrvatske i crnogorske policije, pa čak i registarske oznake navijača koji su ušli na grčki teritorij. Znali su čak i gdje će navijači biti smješteni.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Privedeni hrvatski navijači su odvedeni na DNA testiranje, ubica je ostavio tragove na preminulom navijaču i sada se traži. Tokom cijelog dana grčka policija provodi racije, priveli su sedmoricu navijača na granici sa Sjevernom Makedonijom, a jednog u busu prema Albaniji.

"Prema neslužbenim informacijama policija ima otiske ubice, a navodno se radi o grčkom državljaninu".

Podsjetimo, policija je privela 98 osoba, većina su Hrvati, ali među njima je bilo i grčkih državljana, odnosno navijača Panathinaikosa s kojima su navijači Dinama u prijateljskim odnosima.

Istražioci traže ubicu među 98 uhapšenih: Sakrio je nož, ali je napravio ključnu grešku

Istražioci traže ubicu među 98 uhapšenih: Sakrio je nož, ali je napravio ključnu grešku

Ipak to je još uvijek neslužbena informacija.

Svi privedeni sutra idu pred sudiju, kada će saznati hoće li na slobodu ili na mjesec dana u istražni zatvor.

Prije samo mjesec dana je sedam navijača PAOK-a dobilo doživotni zatvor zbog ubistva navijača Arisa. To se dogodilo prije tri godine, tako da je i taj scenarij moguć, piše Direktno.hr. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije