Šok za trikolore: Mbappe se povrijedio, upitan nastup na SP-u

Radiosarajevo.ba
Šok za trikolore: Mbappe se povrijedio, upitan nastup na SP-u
Foto: L'Equipe / Povreda Mbappea
Samo tri dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Ruiji reprezentacija Francuske doživjela je pravi šok, nakon što je njen napadač Kylian Mbappe morao napustiti trening zbog povrede.

U jednom duelu Adil Rami ga je udario u lijevi gležanj, a zvijezda trikolora ostala je ležati u bolovima dobrih minutu-dvije dok su mu liječnici žurno ukazivali pomoć, prenosi Goal.

Nakon što je ustao, otišao je prema svlačionici iako je prije toga bijesno reagirao jer je pokušao nastaviti s treningom, ali nije mogao. Na odlasku u svlačionicu, s tribina su mu podršku davali francuski navijači prisutni na ovom otvorenom treningu.

Do prve utakmice francuske reprezentacije ima još četiri dana i u njihovom se kampu mogu samo nadati da s Mbappeom nije ništa ozbiljno i da će zaigrati protiv Australije u subotu u Kazanju. Naravno, ne treba ni isticati važnost 19-godišnjeg Mbappea za igru i ekipu Didiera Deschampsa.

U narednim satima će se saznati ozbiljnost povrede pošto je Mbappe odmah podvrgnut pregledima, a Deschamps ima rok od 24 sata prije prve utakmice da napravi promjene u rosteru. Malo olakšanje navijačima Francuske donio je "grešnik" Rami objavivši da je Mbappe dobro. No, ipak valja pričekati službene nalaze oko ozljede.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije