Šok u nogometnom svijetu: Reprezentativac Nigerije doživio srčani udar na treningu

Radiosarajevo.ba
Šok u nogometnom svijetu: Reprezentativac Nigerije doživio srčani udar na treningu
Twitter / Samuel Kalu

Uoči početka Afričkog kupa nacija u Egiptu, Samuel Kalu, 21-godišnji reprezentativac Nigerije iz Bordeauxa, doživio je srčani udar na treningu svoje selekcije.

Vijest je potvrđena i na Twitteru, gdje se oglasio portparol selekcije Ademola Olajire,  koji je opisao detaljnije informacije.

“Rečeno mi je da je situacija stabilizirana. Odveden je u bolnicu na testove i on je u redu. Dehidriran je, rekao sam mu da mora uzeti više tekućine”, kazao je Olijaire.

Sve se dogodilo uoči utakmice protiv Burundija. Ofanzivcu je sada karijera pod upitnikom, prenose francuski mediji.

Kalu, koji igra za Bordeaux, imao je i veliku životnu dramu u martu kada su mu kriminalci oteli majku. Dogodilo se to kada su kriminalci sve izveli dok se njegova majka vozila s djecom. Naoružani su otmičari, nakon što su blokirali vozilo, izbacili su ih van te se odvezli sve zajedno.

“Incident se dogodio 27. februara. Još uvijek niko nije uhapšen, ali istraga se provodi i radimo sve što možemo da je vratimo nepovrijeđenu kući”, izvijestila je nigerijska policija.

Kriminalci su prvo postavili otkupninu od tri miliona naira, što je Kalu platio, ali majku još nije vidio.

Svakim danom cifra je sve veća. Sada navodno i 50 miliona naira, odnosno 140 000 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije