Snimak psovki navijača C. zvezde: Švicarci ogorčeni uvredama na račun Shaqirija

Radiosarajevo.ba
Snimak psovki navijača C. zvezde: Švicarci ogorčeni uvredama na račun Shaqirija
Twitter / Shaqiri na utakmici protiv Zvezde
Iako je od utakmice Lige prvaka između Liverpoola i Crvene zvezde prošlo sedam dana, zapadnoeuroposka javnost je tek upoznata s verbalnbim divljanjem navijača beogradskog tima.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak navijača Zvezde koji uvredama na srpskom i psovkama na albanskom jeziku pokušavaju isprovocirati Xherdana Shaqirija, fudbalera Liverpoola i švicarskog reprezentativca.

Ove uvrede šokirale su švicarsku javnost, ali ne i Shaqirija. Fudbaler porijeklom s Kosova učestvovao je u akcijama prilikom postizanja prva dva gola na utakmici koju su "Redsi" ubjedljivo dobili (4:0).

Naredne sedmice isti rivali igraju u Beogradu, a neizvjesno je hoće li se Shaqiri naći u timu Liverpoola.

Zvezdan Terzić, direktor Crvene zvezde, prije dva mjeseca, nakon izvlačenja parova Lige prvaka, izjavio je da "sumnja da će Shaqiri doći, a i ako dođe – bit će manji od makova zrna".

Zvezdan Terzić, direktor C. zvezde: Ubijedili smo UEFA-u da Mladić nije zločinac

Podsjetimo, Xherdan Shaqiri razbjesnio je javnost u Srbiji pokazivanjem albanskog orla nakon što je postigao gol za pobjedu Švicarske nad Srbijom (2:1) na Mundijalu u Rusiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije