Shaqiri odgovorio direktoru Zvezde: Nikoga se ne plašim, dolazim u Beograd

Radiosarajevo.ba
Shaqiri odgovorio direktoru Zvezde: Nikoga se ne plašim, dolazim u Beograd
Švicarski fudbalski reprezentativac Xherdan Shaqiri, koji će ove jeseni s Liverpoolom gostovati Crvenoj zvezdi u utakmici Lige šampiona, izjavio je da se ne plaši dolaska u glavni grad Srbije.

Shaqiri, fudbaler porijeklom s Kosova, proslavio je na Svjetskom prvenstvu gol protiv Srbije "spajanjem ruku u obliku albanskog orla", zbog čega je izazvao buru kako u Srbiji, tako i Švicarskoj.

Na najave da će u Beogradu biti izložen velikom pritisku, 26-godišnji Shaqiri je dao izjavu za švicarski dnevnik Blick.

"Ne dozvoljavam da me bilo šta plaši. Čitao sam šta se piše, ali otputovat ću sasvim normalno tamo da bih igrao fudbal. Nikog se ne plašim", izjavio je Shaqiri.

To je bila reakcija na izjavu Zvezdana Terzića, direktora Crvene zvezde, koji je izrazio sumnju da će Shaqiri uopšte doći na utakmicu Lige prvaka u Beograd 6. novembra.

"Mislim da će Shaqiri biti pod nevjerovatnim psihološkim pritiskom jer će znati gdje dolazi. Zna on da je Crvena zvezda simbol Srbije, a igrat će u grotlu Marakane. Ne znam ni da li će uopšte doći. I ako dođe, biće manji od makovog zrna. Sumnjam da će doći", rekao je Terzić za Kurir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije