Sloboda remizirala sa Beitarom u prvoj utakmici

Radiosarajevo.ba
Sloboda remizirala sa Beitarom u prvoj utakmici
Sloboda je večeras u prvoj utakmici prvog pretkola Europa lige snage odmjerila sa eipom Beitara iz Jeruzalema i odigrala neriješeno 0-0.

Kako piše Sport1, Sloboda je odigrala dobru partiju i imala svoje prilike, ali ipak nisu uspjeli doći do gola. Prvu priliku za Tuzlake imao je Stjepanović kada je u trećoj minuti šutirao visoko preko gola, da bi ubrzo nakon toga zaprijetio i Govedarica čiji je udarac izblokiran. Beitar je u 13. minuti pokušao preko Moyala doći do vodstva, ali Pirić je bio siguran.

Najbolju priliku za vodstvo gosti su imali u 36. minuti kada je nakon odlične akcije Shechter šutirao, ali Pirić bio na visini zadatka i odlično odbranio. Nakon što su Claudemir i Shechter propustili svoje prilike u 54. i 58. minuti susreta, Sloboda je zaprijetila u 67. minuti kada je Karić nakon odličnog ubačaja sa lijeve strane šutirao glavom, ali pored lijeve stative.

Kostić je u 82. minuti imao još jednu dobru priliku za Tuzlake, ali promjene rezultata nije bilo, da bi do kraja susreta pokušali i Zeba i Karić, ali bezuspješno te je utakmica završena bez golova 0-0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije