Musemić: U startu smo hendikepirani jer ne igramo na našem stadionu

Radiosarajevo.ba
Musemić: U startu smo hendikepirani jer ne igramo na našem stadionu
FOTO: Fena / Husref Musemić i Zajko Zeba
Danas je u prostorijama stadiona Bilino polje održana konferencija za novinare povodom utakmice prvog pretkola Evropa lige između Slobode i izraelskog Beitara, a na kojoj su prisustvovali trener ekipe Husref Musemić i kapiten Zajko Zeba.

Novinarima se prvo obratio šef stručnog štaba Husref Musemić.

“Mi smo novi u ovom takmičenju i znali smo u žrijebu da nemamo dobar koeficijent i da nas očekuje težak protivnik i to se tako obistinilo. Sutra igramo jednu važnu utakmicu protiv kvalitetne ekipe, mi ćemo učiniti sve što je do nas da odigramo najbolju utakmicu, a za šta će to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju utakmice. Imamo malih problema u ekipi, to je sastavni dio našeg posla, ali moje geslo je da su najbolji igrači oni koji su zdravi. Van stroja je Mehmedagić, kao i Zec. Imamo dva igrača koji također ne mogu igrati jer nisu dobili papire i to su četiri igrača koji nedostaju, ali ponavljam šta je tu je, igrat će oni koji su zdravi.”

“Gledali smo utakmice iz prošlog prvenstva i uvjerili smo da je to kvalitetna ekipa. Svaka ekipa ima svoje prednosti i mane, a mi ćemo pokušati iskoristiti njihove mane, ali sigurno da to ne zavisi samo od nas. Mi smo u startu hendikepirani što ne igramo na svom stadionu, ali ne želimo stvarati alibi. To je sigurno hendikep, svi koji dođu će nas podržati, a igrači će dati sve od sebe. Ovo je tek prvo poluvrijeme, domaći teren ne igra neku veliku ulogu, imamo još jednu utakmicu.”

Utakmica je na rasporedu od 18 sati.

Prednost je da vjerujem da moji igrači mogu dati maksimum. Ako budemo skoncetrisani možemo napraviti dobar rezultat. U protivnom, to nam je pokazala i prijateljska utakmica gdje smo bili kažnjeni vrlo brzo. Ovo su evropske utakmice, koje meni nisu novost, domaći teren ne igra veliku ulogu, svaka greška se kažnjava. Oni će vjerovatno čekati šansu iz kontre jer imaju revanš na svome terenu. Četiri igrača nam nedostaju, a igraće sastav koji je igrao i protiv Domžala. Da smo se mi pitali i igrači mi nikad ne bi igrali u 18:00, ali šta je tu je, nama je tako preneseno i mi nismo imali tu puno izbora.”

Kako piše Sport1.ba, dvoboj bh. i izraelske ekipe moći će se pratiti uživo putem YouTubea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije