Slijedi li raspad PSG-a: Messi, Mbappe i Neymar na izlaznim vratima?

0
Radiosarajevo.ba
Slijedi li raspad PSG-a: Messi, Mbappe i Neymar na izlaznim vratima?
Foto: EPA / Neymar, Messi, Mbappe

Paris Saint-Germain (PSG) samo na odštete igrača potrošio milijardu i po eura otkako je 2012. postao najbolji "katarski" klub. U tom periodu osvojio je osam od deset francuskih naslova i 12 domaćih kupova.

Međutim, PSG nikako nije uspio uzeti glavni cilj, zbog kojeg je uloženo navedeno bogatstvo. Liga prvaka ostaje mu nedostižna. Najbliže joj je došao prije dvije godine, ali tada je u finalu izgubio od Bayern Munchena. 

Nakon što je ekipu PSG-a ove sezone izbacio upravo stari rival u Ligi prvaka Bayern Munchen već u osmini finala s uvjerljivih 3:0, jasno je da je era ove postave na kraju.

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

PSG je vrhunac bjesomučnog trošenja na pojačanja imao u ljeto 2017. Tada je Neymara i Mbappea doveo za ukupno 402 miliona eura. Do danas drži rekord dva najskuplja transfera u historiji. Međutim, nakon toga se politika trošenja drastično promijenila.

Najskuplji transfer bio mu je Hakimi za 68 milijuna eura. Puno, ali ne i u kontekstu sumanutog trošenja na nogometaše te u poređenju sa engleskim klubovima.

Odluka medicinskog tima PSG-a: Neymar mora na operaciju

Odluka medicinskog tima PSG-a: Neymar mora na operaciju

Za to je više razloga, ali jedan od njih je da PSG više ne može privući najbolje i najskuplje svjetske nogometaše jer je očito da i s najboljim mladim nogometašem svijeta i jednim od najboljih ikada ne može proći ni osminu finala Lige prvaka, prenosi index.hr

Svlačionica ionako u problemu sa zvijezdama i egom, prije dvije godine postala je bogatija za Messija, ali ni pridruživanje najboljeg igrača svijeta Mbappeu i Neymaru nije pomoglo u pohodu na titulu Lige prvaka.

Dvojac za kojeg je PSG dao u platama više od pola milijarde eura, neskriveno je i odavno govorio da želi otići iz PSG-a. Neymar je čak molio Barcelonu da ga vrati u svoje redove, a Mbappe se često nalazi i čuje s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom.

Messi je navodno u stalnom kontaktu s Joanom Laportom oko povratka u Barcelonu.

Dodamo li da se PSG želi riješiti vječno povrijeđenog i preskupog Neymara, da je Mbappe nakon debakla u Münchenu poručio da se PSG mora zapitati zašto je to njegov maksimum te da Messiju na ljeto ističe ugovor, jasno je zašto svjedočimo kraju PSG-a koji je u zadnjem desetljeću neuspješno pokušao "kupiti Ligu prvaka".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije