Slavni golman Rustu Recber ozdravio: Turska ima lijek za koronavirus

Radiosarajevo.ba
Slavni golman Rustu Recber ozdravio: Turska ima lijek za koronavirus
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / Rustu Recber

Legendarni turski golman Rustu Recber oporavio se od koronavirusa, a nakon toga poručio da Ministarstvo zdravstva u Turskoj ima lijek.

Recber je od kraja marta bio u bolnici, a nekoliko dana stanje se pogoršalo i završio je na intenzivnoj njezi.

Na svu sreću, nekadašnji golman reprezentacije Turske je izliječen i smatra da njegova zemlja ima lijek za COVID-19.

Tim turskih naučnika završio prvu fazu razvoja vakcine protiv COVID-19

Tim stručnjaka i naučnika s turskog Univerziteta Ege je završio prvu fazu projekta razvoja vakcine protiv koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA). Stručnjaci ovog univerziteta su u laboratoriji počeli s testiranjem oblika antigena, što se smatra prvim korakom u okviru razvoja turske DNK vakcine, koja je još poznata i kao vakcina treće generacije.

“Bio je to veoma težak i dug proces liječenja. Postoji lijek za ovaj virus, koje je sprovelo naše Ministarstvo zdravlja. Ljekari su primjenjivali na meni, intenzivno tokom 10 dana i uložili su mnogo truda”, rekao je nekadašnji reprezentativac Turske i dodao:

“Podrška mojih najmilijih u ovom procesu je bila fantastična. Sve je to bilo od velikog značaja i bilo je lakše vjerovati da ću iz ove borbe izaći kao pobjednik. Na kraju smo svi veoma sretni i to je najvažnije”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije