Slavlje na Tušnju: Sloboda uspjela savladati Radnik iz Bijeljine

Radiosarajevo.ba
Slavlje na Tušnju: Sloboda uspjela savladati Radnik iz Bijeljine
Fena / Ilustracija
Tuzlanska Sloboda napravila je sjajan posao na domaćem terenu, u okviru prve utakmice 8. kola Lige za prvaka BiH, savladavši Radnik iz Bijeljine rezultatom 2:0.

Pred oko 700 gledalaca, "crveno-crni" su uspjeli upisati prvu pobjedu na domaćem terenu u Ligi za prvaka, a sjajnu utakmicu otvorio je Miloš Kalezić, postigavši pogodak već u 12 minutu.

Prvo poluvrijeme obilježio je i sudar glavama Harisa Mehmedagića i Ševke Okića, te je zbog toga došlo do prekida u 28. minuti. Obojici je ukazana ljekarska pomoć, a Okić je utakmicu nastavio zamotane glave.

Tuzlaci su svoje vodstvo uspjeli povećati već nakon pet minuta nastavka utakmice. Nakon ubacivanja Aleksandra Šubića najviši u skoku bio je Adnan Salihović, koji je glavom matirao glmana Radnika.

Bijeljinci su nakon primljenog gola zaigrali agresivnije. U 63. minuti Marko Obradović je nakon slabe intervencije golmana Azira Muminovića propustio šansu da loptu s dva metra pošalje u mrežu.

Dobru priliku imao je u 68. minuti Okić, ali je njegov šut sa desetak metara Muminović uspio odbraniti. Obradović je sjajnu priliku imao i u 77. minuti, kada je neometan glavom šutirao sa sedam metara, ali je lopta otišla pokraj stative.

Ovom pobjedom Sloboda je pobjegla Radniku tri boda s velikim izgledima da do kraja zadrži četvrtu poziciju na tabeli Lige za prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije