Iz penala u finišu: Vitez pobijedio Široki Brijeg i stigao nadomak zone opstanka

Radiosarajevo.ba
Iz penala u finišu: Vitez pobijedio Široki Brijeg i stigao nadomak zone opstanka
Facebook / Ilustracija: NK Vitez
Ljubitelji nogometa iz Širokog Brijega danas su imali priliku gledati sjajnu utakmicu kada je, u okviru osmog kola Lige za opstanak, istoimeni klub na Pecari dočekao ekipu NK Viteza.

Utakmica u kojoj su domaći bili favoriti, završena je poprilično neočekivanim rezultatom, jer su gosti iz Viteza u samom finišu susreta uspjeli stići do pobjede rezultatom 1:0.

Prvi dio susreta nije ponudio mnoštvo prilika, te se igrao poprilično miran nogomet na Pecari, sve do pred sami kraj poluvremena. Tada su izabranici Gorana Sabljića počeli griješiti, što je najzad rezultiralo oštrim startom Marina, koji je u 41. minuti zaradio i crveni karton.

Sa takvom olakšicom i uz mnogo nade, gosti su dosta bolje otvorili drugo poluvrijeme, ali ni brojne prilike nisu dovele do ostvarenja željenog rezultata u Širokom Brijegu. Ipak, pred sami kraj utakmice, u 89. minuti, dosuđen je penal za goste, koji Barišić realizira u korist svog tima za veliku pobjedu od 0:1.

Na ovaj način, ekipa Viteza je prekinula crnu seriju u Premijer ligi ove sezone, te je uspjela stići nadomak zone opstanka, čime su povećali svoje šanse za ostanak u društvu najboljih i naredne sezone.

Oni se u ovom trenutku nalaze na pretposljednjem mjestu tabele Lige za opstanak, sa bodom manje od trećeplasiranog Čelika i istim bodovnim saldom kao četvrtoplasirana ekipa Metalleghea.

S druge strane, ekipa Širokog Brijega danas je upisala peti uzastopni poraz u prvenstvu, ali s obzirom da su već odranije osigurali svoj opstanak u premijerligaškom društvu i u potpunosti se posvetili Kupu BiH, ovakav rezultat nije začuđujući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije