NSBiH pokreće istragu: Utakmica Metalleghea i Olimpica nije registrirana

Radiosarajevo.ba
NSBiH pokreće istragu: Utakmica Metalleghea i Olimpica nije registrirana
/ Foto: Facebook / NK Metalleghe
Utakmica između Metalleghea i Olimpica nije registrirana, a danas se donosi odluka o pokretanju istrage u slučaju "Cener".

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH nije registrirala utakmicu 7. kola Lige za opstanak između NK Metalleghe i FK Olimpic koja je završena remijem, 1:1.

Prema saznanjima do kojih je stigao portal Sport1, odluka o registriranju utakmice bit će poznata u narednim danima, s obzirom na to da se o svim dešavanjima, prije, za vrijeme i poslije utakmice digla velika prašina u bh. javnosti, pa će nakon sagledavanja svih činjenica u ovom slučaju biti donesena i konačna odluka.

Danas će se od 15 sati sastati glavni tužioci NSBiH i donijeti odluku o daljnjim aktivnostima o pokušaju podmićivanja golmana tima s Otoke Dejana Bandovića.

Čelnici Olimpica su kompletnu dokumentaciju i audiozapis spornog razgovora dostavili organima saveza na daljnju obradu, a prema prvim informacijama, glavni tužilac će odlučiti da li će se i kada u cijelu istragu uključiti i tužilaštvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije