Slavko Petrović: Zabranio sam visoke lopte, ne znam zašto smo igrali tako

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Zabranio sam visoke lopte, ne znam zašto smo igrali tako
Fudbalski klub Željezničar večeras je na stadionu Grbavica u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine slavio protiv Krupe na Vrbasu rezultatom 2:1.

Nakon utakmice na stadionu Plavih održana je press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio šef stručnog štaba Slavko Petrović. 

"Pošto me iritiralo da je dosta ljudi shvatilo da dolazi 'mala' Krupa, ali je realitet je danas da nijedna ekipa nije loša i ne može se podcijeniti. Sigurno će biti dosta teških utakmica. Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, sa solidnim tempom i kombinatorika je bila dobra. Držali smo dobar tempo, sigurno bolji nego protiv Čelika ili Viteza. Znali smo da će utakmica biti teška i bilo mi je drago da je igrač za kojeg nismo znali hoće li igrati ovako otvorio utakmicu. Moram reći da je Križman odigrao za svaku pohvalu, iako nije previše spreman i pokazao je da će biti pojačanje."

"Loše smo stajali kod Krupinog gola. Šećerović i Kosorić su katastrofalno odigrali kod tog napada. Taj gol nas je poremetio i loše smo igrali nakon njega. Poluvrijeme je došlo u pravom momentu. Visoke lopte su bile zabranjene i ne znam zašto smo igrali tako. Željeli smo što više fudbalski akcija. Morali smo slati loptu u prostor kako bi iskoristili brzinu Lendrića, ali toga nije bilo. Razočaran sam izdanjem Lendrića, a Bekrić nije ostavio pečat koji je trebao."

"Mislim da smo drugo poluvrijeme odradili korektno i da smo držali posjed lopte, a gol je visio u vazduhu. Mislim da bi bila totalna nepravda da nas je Krupa iznenadila u drugom poluvremenu. Mi smo u jednoj krizi gdje nas glavobolja prolazi povremeno. U ljepotu ne vjerujem, jer je prolazna, a drago mi je što smo pobijedili. Ako pobijedimo i u narednim utakmicama mogu reći da smo izašli iz krize. Nisam euforičan i znam koji me posao čeka te da ga je jako puno. Poslije moje zadnje konferencije, tema broj jedan je bila težina igrača, što je sporedni dio našeg posla, jer sam ovo doživio u svakom klubu na Balkanu. Niko igračima ne daje kilažu koju trebaju da održe. U svim novinama se pisalo samo o toj kilaži i Seferović je napadnut jer je ekipa nespremna. S ovim ga želim zaštiti. Ako kondicioni trener traži da nešto radi, a trener mu ne da onda ga ne možete napadati, što je bio slučaj sa starim trenerom. Da sam ja osjetio da je on krivac, on ne bi ostao ovdje."

"Možda je neka sreća što su novajlije odigrale dobro. Za mene nije iznenađenje što su baš oni počeli jer sam vidio kako rade na treninzima. Naša lijeva strana po prvi put igra danas zajedno i moram biti zadovoljan onim što su pružili. Bilo je dogovoreno da Lendrić ili bek zatvaraju Križmana, a oni to nisu uradili i možda je zato nekada izgledao loš, ali sve će to doći na svoje. Ova ekipa ima kvalitet. Poslije naredne pauze će ovo biti ekipa koja gazi svih 90 minuta i mislim da ova ekipa može puno više od Radnika."

"Lendrića sam do sada znao s pregleda, a do sada sam primijetio da on nije igrač koji ima dobar prijem lopte i na tome se mora raditi. On je sigurno opasan igrač, koji u prostoru može uraditi dosta toga. Sigurno da ima dosta posla, a više sam očekivao i od bekova. Neke igrače zaista mogu zaštiti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije