Slavko Petrović: Željin cilj je osvojiti 8 bodova u naredne 4 utakmice

Fena
Slavko Petrović: Željin cilj je osvojiti 8 bodova u naredne 4 utakmice
/ Fena
Fudbaleri Željezničara u 9. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju kod ekipe Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Trener Željezničara Slavko Petrović očekuje tešku utakmicu protiv ekipe koja je dosad jedina neporažena u prvenstvu.

"Utakmica protiv Mladosti sigurno je teško iskušenje. Neće nam biti lako i morat ćemo se dobro oznojiti ukoliko želimo doći do bodova. Mladost sam upoznao na klupi Radnika, zadržali su kostur ekipe. Sve ekipe koje su zadržale igrački kadar ove sezone igraju kvalitetno, a Mladost je dovela čak i pojačanja. Ne čudi da su čvrst protivnik za sve ekipe i jedini neporaženi tim", izjavio je Petrović.

Novi trener Željezničara istakao je da poznaje i vrline i mane Mladosti. Cilj je ostati neporažen, odnosno u naredne četiri utakmice osvojiti osam bodova.

Petrović smatra da se igračima Željezničara, poslije prošle utakmice i pobjede protiv Krupe na Grbavici, polako vraća samopouzdanje.

"Nakon tri poraza sigurno je dosta igrača ušlo u psihološku krizu. Kroz pojedinačne razgovore i određeni trening pokušao sam da ih podignem i psihološki vratim u normalu", objasnio je Petrović.

Govoreći o mogućim izmjenama za sutrašnju utakmicu, u odnosu na ekipu koja je počela meč protiv Krupe, šef stručnog štaba Željezničara je dodao da se ne mijenja ekipa koja pobjeđuje. Ipak…

"Pristup treningu nekih igrača navodi me da izvršim neke promjene. Također, jučer je golman Kjosevski na treningu dobio jedan udarac i iščašio prst na ruci, tako da ćemo tek vidjeti može li sutra braniti", zaključio je Petrović.

Susret Mladost - Željezničar igra se u subotu od 15.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije