Janjoš: Imamo problem s povredom Ahmetovića, ali nadamo se najboljem

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Imamo problem s povredom Ahmetovića, ali nadamo se najboljem
Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će na stadionu Asim Ferhatović Hase u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Olimpic.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba, Mehmed Janjoš i fudbaleri Anel Hebibovića i Saša Novaković.

"Što se tiče situacije u ekipi, Duljević, Husejinović i Sarić sigurno neće igrati i to nam predstavlja problem. Ali ako pogledamo tabelu, logično je reći da ćemo lako osvojiti tri boda, no to neće biti tako prelako. Olimpic je odlična ekipa koja zna da igra i izgubila je neke utakmice koje su bile 'jednake'. Ne bježimo od uloge favorita. Ipak, želimo slaviti i produžiti niz pobjeda", istakao je Janjoš.

"Mi trenutno imamo devet igrača koji imaju dva žuta kartona. Nakon ovog susreta imamo četiri derbija, ali nećemo o tome razmišljati. Sada mislimo samo na Olimpic. Uradit ćemo sve da osvojimo tri boda, a o problemima ćemo misliti kasnije", rekao je Janjoš i dodao:

"Samopouzdanje se vraća isključivo pobjedama. Prvo poluvrijeme smo odigrali loše u Vitezu. U drugom poluvremenu smo igrali bolje. Imali smo sreće naravno i ne bi bilo nezasluženo ni da je Vitez osvojio bod. Isto tako nije nezasluženo ni što smo slavili. Imali smo tri mrtva zicera u ovoj utakmici", istakao je Janjoš i dodao:

"Moramo biti maksimalno oprezni. Jesmo favoriti, ali sve to treba pokazati na terenu. Moramo što spremniji i s mnogo želje i odgovornosti osvojiti tri boda. Ne znam kako će igrati Olimpic, ali mi se pripremamo da što bolje uđemo u utakmicu. Znamo kako Olimpic igra, a mi ćemo uraditi sve da strpljivom igrom dođemo do trijumfa. Imamo probleme s Ahmetovićem. On je trenirao smanjenim intenzitetom, zbog povrede skočnog zgloba. Ipak vjerujemo da će biti dobro", rekao je Janjoš.

"Sarajevo postiže malo golova. Ipak ne treba izdvajati nikoga. Cijela ekipa treba i da se brani i da napada. Radimo na tome da budemo efikasniji. Amer Bekić se vraća nakon povrede i odluku ćemo donijeti pred samu utakmicu", dodao je Janjoš.

Prisutnim predstavnicima medija obratio se i Anel Hebibović.

"Olimpic je kvalitetna ekipa, bez obzira na to što je otišlo dosta igrača iz prošle sezone. Ne treba ih podcijeniti bez obzira na stanje na tabeli. Mi ćemo uz podršku navijača uraditi sve da dođemo do tri boda. Mi smo sada pod imperativom pobjede i sve ćemo uraditi da dođemo do tri boda.

Ja sam i prije igrao poziciju krilnog fudbalera. Mislim da se tu najbolje osjećam i da mogu dati maksimum. Ja se kroz treninge pomalo vraćam u formu. Sada igram poziciju koju sam igrao i prije. Kada sam došao u Sarajevo igrao sam na poziciji beka, a sada igram na svojoj poziciji. Mislim da će uz ovaj odličan trenažni proces svaki pojedinac u ekipi biti u top formi", istakao je Hebibović. 

Fudbalski klub Sarajevo više je golova primio na domaćem, nego na gostujućem terenu. Saša Novaković vjeruje kako je ekipa sada u dobroj formi.

"Dogodila se jedna specifična situacija protiv Krupe gdje je bilo dosta rovitih igrača. Protiv Metalleghea smo svi odigrali katastrofalni i možemo biti sretni što se i tako završilo. U gostima igramo opreznije i mislim da je to rezultiralo takvom statistikom.

Mi ćemo se za Olimpic odlično pripremiti. To je dobra ekipa i nikoga ne smije zavarati pozicija na kojoj se oni nalaze. Međutim mi smo Sarajevo i uradit ćemo sve da pobijedimo. Laganih utakmica nema i moramo se spremiti za njih jednako kao da Barcelona dolazi. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo tri boda", rekao je Novaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije