Nakon ostavke Husića: Sportsko društvo i privrednici Tuzle stat će iza Slobode

Fena
Nakon ostavke Husića: Sportsko društvo i privrednici Tuzle stat će iza Slobode
/ FK Sloboda (Fena)
Nakon jučerašnje ostavke Azmira Husića, predsjednika Fudbalskog kluba Sloboda, predsjednik skupštine kluba Kemal Kurević donio je odluku, u skladu sa statutom FK Sloboda, o imenovanju i sazivanju kolektivnog organa upravljanja klubom.

Ovaj organ će voditi FK Sloboda do sazivanja skupštine kluba, najkasnije u roku od 30 dana, na kojoj će biti izabran novi upravni odbor.

Predstavnici kolektivnog organa sastali su se s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i upoznali ga s novonastalom situacijom i prvim mjerama koje će ovaj organ upravljanja klubom poduzeti.

Zajednička konstatacija svih učesnika sastanka je, da je FK Sloboda iznad svakog pojedinca, klub traje skoro 100 godina i uspješnost Slobode je u javnom interesu građana Tuzle. Grad Tuzla, Sportsko društvo Sloboda i privrednici Tuzle, svojim punim kapacitetom staju iza FK Sloboda, kao iza jedne od najvećih vrijednosti Tuzle, saopćeno je iz Press službe Grada Tuzle. 

FK Sloboda će nastaviti s intenzivnim radom, s ciljem ostvarivanja što boljeg rezultata. Trenažni proces se nastavlja, obaveze prema igračima će biti blagovremeno izvršene, a od stručnog štaba i igrača se očekuje efikasna igra i dokazivanje ove efikasnosti već na prvoj narednoj utakmici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije