Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni: Velež dobio savremen pomoćni teren

Anadolija
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni: Velež dobio savremen pomoćni teren
/ Anadolija
Fudbalski klub Velež danas je dobio savremno opremljen pomoćni teren, koji je osnovni preduslov za bolje dane mostarskih "rođenih".

To je rečeno prilikom svečanog otvaranja dugo očekivanog sportskog objekta u mostarskom naselju Vrapčići.

U prisustvu 100-tinjak simpatizera ovoga kluba kao i svih selekcija omladinskog pogona te prvotimaca FK Velež, pomoni teren svečano su otvorili potpredsjednik Uprave FK Velež Selim Isić i legendarni fudbaler ovog kluba Džemal Hadžiabdić.

"Ovaj je događaj od nemjerljivog značaja za ovaj grad, Hercegovinu, BiH, region", kazao je Isić navodeći kako ono što sada igrači FK Velež imaju prije nikada nisu mogli ni vidjeti jer su radili u očajnim uslovima.

"Ovaj teren će uglavnom biti korišten za treninge prvog tima FK Velež, no bit će otvoren i za sve sportiste. Bit će u funkciji 24 sata s obzirom da ima reflektore", dodaje Isić.

Vrijednost suvremeno opremljenog objekta je oko 600.000 maraka, a radovi su započeti prije tri godine.

"Ovo je fenomenalno, podsjeća me na rođenje djeteta. Velež je u takvoj situaciji da je ovo novo rađanje kluba" kazao je legendarni fudbaler Veleža Džemal Hadžiabdić "Čorba".

Puno sreće slavnom klubu poželio je i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je otvaranje pomoćnog stadiona ocijenio nemjerljivim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije