Engleski fudbaler preminuo tokom utakmice

Anadolija
Engleski fudbaler preminuo tokom utakmice
/ Daniel Wilkinson
Daniel Wilkinson, 26-godišnji fudbaler niželigaša Shaw Lanea, preminuo je u ponedjeljak nakon što je pao u nesvijest tokom kup utakmice na stadionu “St Giles Road“ u Brighouseu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ljekari su pokušali oživjeti Wilkinsona odmah na terenu, prije nego što je odvezen u Calderdale Royal Hospital u Halifaxu gdje je konstantovana njegova smrt.

“On je bio tako dobar momak. Ne znam kako ćemo nastaviti dalje. Ovo nas je razorilo. Svi su otišli u bolnicu. Svi smo imali neki poseban odnos s njim, ali sada je najvažnije da podržimo njegovu porodicu koliko god možemo. Njegovi roditelji su tako hrabri ljudi. Stigao je u naš klub tokom priprema za ovu sezonu, nakon što je završio fakultet u Loughborough i preselio sa djevojkom u Sheffield“, kazao je za britanske medije Craig Elliot, direktor Shaw Lanea, kluba iz Barnsleya koji igra u osmom rangu takmičenja engleskog fudbala.

Wilkinson je počeo karijeru Hull Cityju, prije nego što je otišao na posudbu u Harrogate Town i North Ferriby United. Potom je igrao za Loughborough University, Scarborough Athletic, Goole i Rushall Olympic pred dolazak u Shaw Lane.

Ovaj tragičan slučaj dogodio se samo dan nakon što je Ben Idrissa Derme (34), bivši reprezentativac Burkine Faso i fudbaler amaterskog kluba AJ Biguglia umro tokom utakmice francuskog kupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije