Slavko Petrović: Da mogu vratiti vrijeme, ne bih ništa mijenjao

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Da mogu vratiti vrijeme, ne bih ništa mijenjao
Fudbalski klub Željezničar poražen je na stadionu Grbavica od Širokog Brijega rezultatom 3:0 u revanš susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Predstavnicima medija su se nakon utakmice obratili treneri oba tima.

Trener Širokog Brijega Goran Sablić očekivano je bio zadovoljan partijom svog tima, koji je danas odigrao sjajan meč.

"Čestitao bih momcima, mislim da smo odigrali jako dobro i disciplinovano. Otvorili smo utakmici pogotkom, baš kako smo i htjeli. Drugi gol nam je dosta olakšao situaciju. Kasnije smo kontrolisali utakmicu i sve u svemu zadovoljan sam, prolaz je bio najbitniji od svega", poručio je trener Širokog Brijega.

Goran Sablić je kazao da je njegov tim već dugo pratio i pripremao utakmicu protiv Željezničara.

"Mi pratimo Željezničar već dugo, i jako je bitna priprema utakmice. Znali smo šta da očekujemo od ove utakmice. Mi smo dobro odigrali utakmicu, ali sigurno je naša priprema utakmice i priprema utakmice Željezničara izgledala drugačije, jer oni igraju na dva fronta", kazao je Sablić.

S druge strane, Slavko Petrović je bio jako nezadovoljan individualnim greškama svojih igrača, ali s druge strana smatra da njegov tim nije odigrao toliko loš meč u polju.

"Sigurno nije lako kad već poslije 4 i po minuta napraviš grešku i daš protivniku da ti postigne gol. Pogotovo nakon što je došao drugi gol. Momci su pokušali da se vrate u meč, ali nisu uspjeli. Promašili smo penal, promašili nekoliko šansi i mogao je rezultat biti i drugačiji. Široki nam je pokazao danas šta znači dobra realizacija i ja im ovom prilikom čestitam na prolasku u finale Kupa BiH", kazao je Petrović.

Poručio je da njegov tim nije imao formacijski i sistemski problem, već da se radilo o lošem otvaranju meča, koje je na kraju presudilo.

"Mi smo dosta situacija prošli preko bokova tako da nije problem bio u tome što su oni igrali formaciju 3-5-2, najveći problem je bio u tome što smo napravili kardinalnu grešku. Ja ne bih ništa mijenjao, svi se osjećamo krivim, ali ne mislim da smo pogrešno pristupili utakmici. Sve ekipe igraju u istoj formaciji i istim sistemom tokom sezone, tako da ne mislim da smo s te strane pogriješili", poručio je Petrović.

Željezničar je danas promašio dva penala, iako se jučer tim spremao na treningu za takve situacije.

"Jučer smo vježbali penale, svi su pogađali penale na treningu, a vidjeli ste kako smo ih danas izvodili. Spremali smo se za potenceijalnu odluku nakon jedanaesteraca", kazao je Petrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije