Slaven Musa, Simo Krunić ili neko treći?

Radiosarajevo.ba
Slaven Musa, Simo Krunić ili neko treći?
Fudbalski klub Željezničar danas je otpustio Miloša Kostića. Slovenac je na klupi ekipe iz Zvorničke 27 izdržao šest kola. Upisao je tri vezana poraza i uz povike "Kostiću, odlazi", pognute glave napustio stadion Grbavica.

Nakon utakmice nije želio podnijeti ostavku. Tražio je vremena da se strasti smire i glava ohladi. Međutim i tada je bilo jasno kako je Kostićeva epizoda na Grbavici završena. Sada su Plavi u potrazi za novim šefom struke.

Klupi Željezničara navodno su najbliži Slaven Musa i Simo Krunić. Kontaktirali smo bivšeg trenera Širokog Brijega koji nam je rekao kako kontakta još uvijek nije bilo. O eventualnom pozivu nije želio govoriti. Pokušali smo dobiti i bivšeg trenera Željezničara, Simu Krunića, ali nismo uspjeli. Krunić je već sjedio na klupi Plavih, a najveći uspjeh u njegovoj trenerskoj karijeri je osvajanje Kupa Srbije s Jagodinom.

Musa i Krunić slove kao najizgledniji kandidati, ali u kuloarima se spominje i ime Slavka Petrovića. Trener Radnika iz Bijeljine ističe kako poziv s Grbavice nikada nije dobio.

"Nikada me niko nije kontaktirao. Ne samo iz Željezničara, ja nikada nikakav poziv nisam dobio ni iz Sarajeva. Sedmicama sam čitao o nekim pozivima, a toga nikada nije bilo", istaknuo je Petrović u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Željezničar već u subotu gostuje Čeliku, a novi promašaj na klupi Plavi sebi ne smiju priuštiti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije