Prvak odnio bodove u Mostar: Zrinjski šokirao Grbavicu

Radiosarajevo.ba
Prvak odnio bodove u Mostar: Zrinjski šokirao Grbavicu
/ Ilustracija
Fudbalski klub Željezničar večeras je na stadionu Grbavica odmjerio snage s mostarskim Zrinjskim u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Slavio je Zrinjski rezultatom 1:0.

Prvu priliku imao je domaćin, nakon ubačaja Miroslava Stevanovića pokušao je Denis Pozder, ali njegov udarac volejom odlazi pored gola. Zrinjski prijeti devet minuta kasnije nakon akcije Mešanovića i Peke, ali uz malo nesigurnosti udarac zaustavlja Kjosevski.

Odličnu priliku Željezničar je imao u 37. minuti. Nakon ubačaja Stevanovića pokušao je Ivan Lendrić, ali je siguran Kozić. Do odlaska na odmor prijetili su Radinović i Bekrić, ali se rezultat na Grbavici nije mijenjao.

Željezničar je bolje otvorio drugo poluvrijeme, a najbolju priliku propustio je Lendrić u 53. minuti. Dvije minute kasnije Plemići su poveli. Vedrana Kjosevskog matirao je Nemanja Bilbija. U narednom napadu Plavi su tražili jedanaesterac, ali se sudija Mujić nije oglasio. Do kraja susreta prijetili su i jedni i drugi, ali se rezultat nije promijenio. U finišu susreta crveni karton dobio je fudbaler Željezničara Adnan Šećerović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije