Skandal u BiH: Fudbalski klub primoran da sa zaraženim igračima ide na gostovanje

1
Radiosarajevo.ba
Skandal u BiH: Fudbalski klub primoran da sa zaraženim igračima ide na gostovanje
Foto: Facebook / HNK Čapljina

Ekipa Čapljine bila je prisiljena odigrati utakmicu 22. kola Prve lige FBiH u Goraždu, ali taj meč mogao bi da ostavi dalekosežnije posljedice, piše Bljesak.info.

Iako su Čapljinci tražili odgađanje zbog velikog igrača sa simptomima COVID-19, a Goražde im izišlo u susret i pristalo da pronađu neki drugi termin, Fudbalski savez Federacije BiH se s tim nije složio.

Naredio je Čapljini da moraju igrati utakmicu, pa su gosti poraženi rezultatom 3:0, ali su nastupili s jednim igračem koji je na putu do Goražda dobio temperaturu.

Kako je prenio mostarski portal “Bljesak.info”, neimenovani fudbaler je odvojen od ekipe, ali je putovao s igračima.

Naš jedan igrač imao je temperaturu 38.8 i temperatura mu je mjerena u nekoliko intervala. On je odvojen od ekipe, ali je putovao pet sati s njima u autobusu. Na to smo i upozoravali da bi se moglo dogoditi”, rekao je predsjednik Čapljine Slađan Milinković.

On je dodao da se i jedan član delegacije požalio na simptome korona virusa.

Imali smo sedam igrača sa simptomima, trojicu s pozitivnim nalazima i još četvoricu na koje se sumnjalo. Zbog toga i jesmo tražili odgađanje i iz Goražda su pristali da se pronađe drugi termin, jer i oni su svjesni rizika. I kada smo poslali naše saopštenje od Takmičarske komisije je stigao da se igra”, naglasio je Milinković, rekavši da je odluka Saveza apsurdna.

U fudbalskim krugovima danas se čula i informacija da članovi komisije nisu ni pročitali saopštenje kluba, nego su ih navodno telefonski na brzinu natjerali da to potpišu.

“Savez se očito ne vodi ničim nego interesima, ali mi moramo gledati i na svoje društvo, na svoj grad, pa i stručnjaci poput doktora Čerkeza zgražali su se nad odlukom da smo natjerani putovati u takvom stanju”, zaključio je Milinković u razgovoru za Bljesak iz Mostara.

Inače, Čapljinci su pretposljednji na tabeli Prve lige FBiH, dok je Goražde na drugoj poziciji sa šest bodova manje od lidera Posušja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije