Skandal u Africi: Bivši igrač Tuzla Cityja izbačen iz reprezentacije

0
Radiosarajevo.ba
Skandal u Africi: Bivši igrač Tuzla Cityja izbačen iz reprezentacije
Foto: Actu Foot / X.com / Emilio Nsue

Fudbalska federacija Ekvatorijalne Gvineje je nametnula neodređenu suspenziju napadaču Emiliu Nsueu, navodeći "nekoliko slučajeva ozbiljne nediscipline" tokom Afričkog kupa nacija 2023. održanog u Obali Bjelokosti.

Tokom turnira, 34-godišnji Nsue se istakao kao najbolji strijelac, postigavši pet golova na četiri utakmice, iako je Ekvatorijalna Gvineja eliminisana u osmini finala.

Također, vezni igrač Iban Salvador iz nacionalnog tima također je suspendovan zbog svoje uključenosti u "neugodan incident" u Abidjanu 29. januara, dan nakon poraza njegove reprezentacije rezultatom 1:0..

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Fudbalska federacija Ekvatorske Gvineje izjavila je da je morala intervenisati policija, što je uzrokovalo kašnjenjem reprezentacije u Ekvatorijalnu Gvineju.

Nedavno, Nsue je bio u Abidjanu kako bi primio zlatni kopački nakon pobjede Obale Bjelokosti nad Nigerijom u finalu Kupa nacija.

Nsue, ranije igrač Tuzla Cityja i igrač klubova poput Birmingham Cityja i Middlesbrougha, drži rekord za najveći broj internacionalnih golova za Ekvatorijalnu Gvineju, sa 22 gola na svom kontu.

Naredni takmičarski mečevi reprezentacije planirani su za jun, javlja newscentral.africa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije