Novi skandal u Africi: Ovo je nova 17-godišnja nada Kameruna

0
Radiosarajevo.ba
Novi skandal u Africi: Ovo je nova 17-godišnja nada Kameruna
Foto: Youtube / Wilfried Nathan Douala

Kamerunski nogometaš izazvao je kontroverzu tvrdnjom da je tinejdžer, ali mnogi govore da je stariji s obzirom da će igrati za nacionalni tim na Afričkom Kupu nacija (AFCON).

Prema informacijama Kamerunske federacije, Wilfried Nathan Douala rođen je 2006. godine i debitovat će za seniorski nacionalni tim sa 17 godina. Ustvari, pozvan je u nacionalni tim koji trenira Rigobert Song za AFCON, koji se održava u Obali Slonovače od 13. januara 2024. godine.

Do sada ništa nije bilo čudno sve dok se nije pojavila fotografija igrača koji ne izgleda kao da ima 17 godina. Tako svijet ima prvu kontroverzu AFCON-a koji obično donosi ovakve vijesti na početku turnira.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Douala, vezni igrač Victoria Uniteda iz Kameruna, čini se da je jedan od mladih talenata u Kamerunu.

Kamerunski nacionalni tim jedan je od favorita za osvajanje Kupa nacija, a Senegal brani titulu šampiona.

Prvi golman Manchester Uniteda, Andre Onana, također je glavni golman Kameruna i budući da ga smatraju jednim od najboljih u igri, bit će željen izbor za nacionalni tim na kontinentalnom turniru.

Trenutno, Onana želi igrati na takmičenju, ali je zatražio od Kamerunske fudbalske federacije da odgodi njegovu dostupnost za međunarodne obaveze, prema ESPN-u.

Želi ostati sa Manchester Unitedom na Old Traffordu, gdje je stigao za 54,7 miliona dolara (96,5 miliona KM) ovog ljeta. Utakmica u Engleskoj treba se odigrati dan prije prijateljskog susreta u Africi protiv Zambije 9. januara, a Onana je istakao želju da igra takmičarsku utakmicu, javlja Marca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije