Mohamed Salah okitio jelku i čestitao Božić: Spomenuo patnju naroda Gaze

3
Radiosarajevo.ba
Mohamed Salah okitio jelku i čestitao Božić: Spomenuo patnju naroda Gaze
Foto: Instagram / Mohamed Salah sa porodicom

Mohamed Salah je jedan od rijetkih nogometaša muslimana koji svake godine čestita Božić ispod božićne jelke zajedno sa svojom suprugom Magi i djecom. Uradio je to i ovaj put uoči 2024. godine.

Jelku je fotografirao i objavio na Instagramu, uz nešto duži opis i čestitku za Božić.

U njoj se dotakao i patnje kroz koju prolazi narod Palestine, odnosno pojasa Gaze. 

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Božić je vrijeme kada se porodice okupljaju i slave. Uz brutalni rat koji se vodi na Bliskom istoku, posebno smrt i razaranja u Gazi, ove godine dolazimo do Božića teška srca i dijelimo bol onih porodica koje tuguju zbog gubitka svojih najmilijih. Molim vas ne zaboravite ih i ne navikavajte se na njihovu patnju. Sretan Božić", napisao je Mohamed Salah.

Za manje od sat, hiljade ljudi je komentarisalo je objavu Mohameda Salaha, a bilo je ponovo dosta i negativnih komentara.

"Kontinuirano razočarenje od ove osobe koja ne predstavlja ništa osim sebe i uopće ne predstavlja Arape", jedan je od njih.

Podsjetimo, i ranijih godina je Mohamed Salah obilježavao Božić i dobijao negativne komentare zbog toga što je musliman, ali očito da ne mari previše zbog toga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije