Sjajni Real rutinski ušao u polufinale Lige prvaka

2
Radiosarajevo.ba
Sjajni Real rutinski ušao u polufinale Lige prvaka
FOTO: EPA / Arhiv/Ilustracija

Liverpool i Real Madrid odigrali su revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka na Anfieldu bez golova. Redsi nisu iskoristili veliki broj prilika, tako da je Kraljevski klub sačuvao prednost iz prvog susreta od dva gola (3:1).

Prvi je zaprijetio Liverpool, a udarac Mohameda Salaha u trećoj minuti odbranio je Thibaut Courtois. Belgijanac je zaustavio i Jamesa Milnera nekoliko minuta poslije. Redsi su bili opasniji u prvom dijelu, a u finišu prvog poluvremena velike šanse su imali Salah i Georginio Wijnaldum, no promjene rezultata nije bilo.

Odmah na startu drugog dijela šutirao je Roberto Firmino, a Courtois je još jednom bio sjajan. Na drugoj strani Kraljevski klub je bio veoma blizu gola u 66. minuti, ali je Junior Vinicius šutirao loše iz dobre situacije.

Nastavile su se redati prilike za domaće. Prvo veliku šansu nije iskoristio Salah u 68. minuti, da bi zicer propustio i Diogo Jota dvije minute poslije. Na drugoj strani Karim Benzema je pokušao glavom u 81. minuti.

Redsi do kraja utakmice nisu mogli doći ni do jednog pogotka, tako da su mreže na Anfieldu ostale mirovati i Real je prošao u polufinale gdje ga čeka Chelsea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije