Sjajna vijest: Snažni Brazil sa Neymarom stiže u Bosnu i Hercegovinu?

1
A. S.
Sjajna vijest: Snažni Brazil sa Neymarom stiže u Bosnu i Hercegovinu?
Foto: EPA-EFE / Neymar

Bosna i Hercegovina - Brazil - susret koji mnogi željno čekaju.

Iz Ruande, gdje se održava kongres UEFA-e i CONMEBOL-a, stiže vijest da bi Zmajevi mogli 2024. godine odigrati prijateljski meč sa Brazilom.

Ovako stvari stoje, UEFA i CONMEBOL su postigli dogovor u cilju priprema pravljenja zajedničke Lige nacija u kojoj bi se takmičili najbolje evropske i južnoameričke reprezentacije, objavio je brazilski list Globo.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Zmajevi su zahvaljujući sjajnim rezultatima i selektoru Ivaylu Petevu izborili povratak u Ligu A, pa se otvara mogućnost odigravanja utakmice između BiH i Brazila.

Globo je na Twitteru objavio i potencijalne rivale Brazila.

Osim Bosne i Hercegovine tu su još Hrvatska, Danska, Francuska, Španija, Portugal, Švicarska, Italija, Mađarska, Njemačka, Nizozemska, Belgija, Poljska, Škotska, Izrael i Srbija.

[twitter]https://twitter.com/i/web/status/1636347245892075520[/twitter]

Bosna i Hercegovina i Brazil su do sada igrali dva puta. Prvi put u 18. decembra 1996. godine u Manausu kada je bilo 1:0 za Karioke, a drugi put u Švicarskoj, u Sent Gallenu klada je bilo 2:1 za Brazil.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije