Sjajan meč u Vrapčićima: Velež i Željezničar podijelili bodove

Radiosarajevo.ba
Sjajan meč u Vrapčićima: Velež i Željezničar podijelili bodove
Foto: FK Željezničar / Ilustracija

Odličnu utakmicu, za bh. nogometne prilike, danas su u Vrapčićima odigrali Velež i Željezničar te tako opravdali eptitet derbija.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, nešto otvorenijeg garda prema protivničkom golu krenuli su domaći fudbaleri. Prvu bolju priliku imao je Nusmir Fajić, koji je šutirao tik pored stative.

No, nedugo nakon toga, tačnije u 25. minuti, Mostarci su poveli. Bila je to lijepa akcija Rođenih, odlično je asistirao Ćosić, a Brazilac je uklizavanjem u petercu pospremio loptu u mrežu, piše Scsport.

Zatim su Veležovi fudbaleri nastavili kontrolisati meč, ali više nije bilo izglednijih šansi do odlaska na odmor.

Na startu drugog dijela stratreg Plavih Amar Osim pravi rezove u ekipi, uvodi Štilića i Ramovića, što je rezultiralo nešto tečnijom igrom gostiju. Da će Željo pokazati drugo lice najavio je Krpić kada je pogodio prečku, da bi Bojo izjednačio u 59. minuti preciznim šutem iskosa.

Imao je zatim Velež još jednu stopostotnu šansu. Fajić je odlično istrčao kontru, zaobišao i vratara Želje Filipa Erića, ali njegov mlaki šut praktično da gol-linije izbio je Osmanković.

Jedan od ključnih detalja meča desio se deset minuta prije susreta. Arbitar Ermin Sivac je dosudio faul u napadu Nusmira Fajića i pritom mu dodijelio drugi žuti karton. Mostarci su burno reagovali, smatrajući kako je Željin defanzivac Sipović bio pretjerano teatralan prilikom faula, dok je Fajić čak smatrao da ni faul nije postojao.

No, Sivac je ostao pri svojoj odluci, Velež je meč morao nastaviti s igračem manje, što je svakako pokvarilo dojam i znantno usporilo ritam dotad veoma energične utakmice.

Rezultat se do završetka nije mijenjao, dvije ekipe su podijelile bodove, što vjerovatno predstavlja i najpravedniji epilog veoma zanimljivog okršaja u Vrapčićima,  piše Scsport.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije