Intervju / Robert Prosinečki otkrio hoće li pozvati među Zmajeve Ognjena Vranješa

14. 09. 2019. u 10:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 123

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, dao je opširan intervju za Al Jazeeru Balkans gdje se, između ostalog, dotakao i Ognjena Vranješa, Emira Dilavera, Asmira Begovića i Izeta Hajrovića.

Vanredna situacija u NSBiH: Poznato kada će se razmatrati ostavka Prosinečkog

BiH ostaje bez selektora: Robert Prosinečki podnio ostavku

Prosinečki progovorio nakon teškog debakla, otkrio gdje smo griješili

"Javnost ne zna pravu situaciju. Dilaver nije dobio pasoš, ni papire BiH. Nije to moje da ja to riješim. Mi smo rekli da nam je interesantan igrač da bi igrao za Bosnu i Hercegovinu. Begović četiri mjeseca nije branio nigdje, sada je otišao u Qarabag. Kada bude pravi, bit će sa nama. Vidjet ćemo ko je bolji. Šehić je kroz kvalifikacijske utakmice branio odlično, nije to naš glavni problem. Hajrović ako bude nastavio sa igrama i u Ligi prvaka i u HNL-u može biti u reprezentaciji", rekao je Prosinečki, što je potvrdio i u intervjuu za Radiosarajevo.bakada je Izvršni odbor NSBiH odbio njegovu ostavku.

Robert Prosinečki: Protiv Finske i Grčke pozvat ću nova imena

Robert Prosinečki sinoć je mirno spavao. Sva burna dešavanja koja su se dogodila od mečeva sa Lihtenšatjnom (5:0) i Armenijom (2:4) su iza njega. Vanredna situacija u NSBiH: Poznato kada će se razmatrati ostavka Prosinečkog BiH ostaje bez selektora: Robert Prosinečki podnio ostavku Prosinečki progovorio nakon teškog debakla, otkrio gdje smo griješili Popularni Žuti nastavlja dalje.

Posebno se osvrnuo na kontroverznog Ognjena Vranješa.  

"Velika se fama stvara u cijeloj toj priči oko Ognjena Vranješa, samim tim što su počeli priču da sam ga ja otjerao. On se sam sa svojim ponašanjem, pa i sa neigranjem u Anderlechtu i sa svime što se dešavalo sam sebe otpisao", dodao je Prosinečki.

Zmajeve u oktobru očekuju dva veoma važna duela. Prvo 12. oktobra u Zenici dočekujemo Finsku, a tri dana kasnije idemo u goste Grčkoj (15. oktobar). 

KOMENTARI (1)