Široki remizirao na Pecari s Birkirkarom, Radnik bez golova u Staroj Zagori

Radiosarajevo.ba
Široki remizirao na Pecari s Birkirkarom, Radnik bez golova u Staroj Zagori
Široki Brijeg je u četvrtak u okviru prvog pretkola Europa lige na svom terenu dočekao Birkirkaru i odigrao neriješeno 1-1, dok je Radnik bez golova igrao u Staroj Zagori.

Kako piše Sport1, u dosta otvorenoj utakmici Birkirkara je prva povela u 14. minuti susreta nakon kornera kada je odbrana Širokog Brijega zaboravila Attarda na drugoj stavivi, koji je pogodio za 1-0.

Minutu prije toga gosti su pogodili stativu. Širokobriježani tokom većeg dijela prvog poluvremena nisu uspijevali napraviti ništa značajnije pred golom Birkirkare, ali onda u finišu prvog poluvremena dolaze do poravnanja golom Barabana.

Drugo poluvrijeme dosta bolje otvara Široki Brijeg koji preko Wagnera dolazi do dvije prilike, ali bez promjene rezultata. Nastavili su Šrikobriježani sa žestokim napadima na gol Birkirkare koji su zamalo urodili plodom u 75. minuti kada je Crnov sam izašao pred golmana gostujuće ekipe koji ipak izlazi kao pobjednik iz tvog duela. Minutu poslije toga Baraban je pogodio stativu i propustio priliku da postigne svoj drugi gol u ovoj utakmici.

Drugi bh. predstavnik u Evropskoj ligi Radnik iz Bijeljine je u prvom meču prvog pretkola na gostovanju u Staroj Zagori odigrao neriješeno 0:0 s bugarskim predstavnikom Beroe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije