Široki osigurao opstanak, Vitez i Čelik pobjedama izašli iz opasne zone

Radiosarajevo.ba
Široki osigurao opstanak, Vitez i Čelik pobjedama izašli iz opasne zone
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Fudbaleri Viteza savladali su danas Mladost rezultatom 3-0 u okviru 31. kola Premijer lige BiH, čime su napravili značajan korak ka opstanku u Premijer ligi BiH.

Nije lopta kako treba ni krenula sa centra, a Vitez je već poveo. Šokantno loše je reagovao kapiten Mladosti u današnjem susretu Mirza Rizvanović, koji je u 4. minuti očajno ispucao jednu loptu. Tačnije, nije je ispucao, već je zakucao u svoju mrežu, piše Sport1.

Golman Mladosti ponovo je savladan u 30. minuti, kada ga je još jednom iznevjerila odbrana ispred njega. Lošu postavku odbrane gostiju iskoristio je Zoran Kokot, koji je zatresao mrežu Lalića poslije odličnog centaršuta Ivana Mamića.

Drugo poluvrijeme je odigrano u gotovo identičnom ritmu kao i prvo, a jedina razlika je bila u tome što nije bilo do kasne faze golova, pa je djelovalo da je bilo manje intenziteta nego prvo poluvrijeme.

I Vitez i Mladost napravili su po nekoliko šansi za postizanje gola, ali realizatori su bili neprecizni i nisu uspjeli doći do pogotka. Tako je do finiša susreta rezultat ostao nepromijenjen, a onda je nakon lijepe akcije u 87. minuti loptu u kazneni prostor Mladosti ubacio Ivan Livaja, a tamo se najbolje snašao Toni Livančić, koji je pogodio mrežu Mladosti za, ispostavit će se kasnije, konačnih 3-0.

U devetom kolu Lige za opstanak Metalleghe i Široki Brijeg su podijelili bodove. Bilo je 0:0. Klub iz Jajca sada ima 30 bodova, dva manje od Viteza i više ne odlučuje o svojoj sudbini dok je sastav sa Pecare i zvanično obezbijedio opstanak u ligi.

U 15. minuti Durak je pogodio za domaće, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajd pozicije.

Širokobriježani prijete u 31. minuti susreta preko Krstanovića, ali Fejzić dobro brani.

Metalleghe ponovo prijeti u 43. minuti utakmice kada udarac Beganovića pogađa prečku gola Širokog Brijega.

Prvu šansu u nastavku imao je Široki Brijeg, ali pokušaj Krstanovića zaustavlja Fejzić. Igrala se 57. minuta kada Durakov odličan šut brani Bilobrk, a nedugo poslije Markovićev šut odlazi pored gola Metalleghea.

U 70. minuti Lončar je imao fantastičnu šansu, ali je Fejzić još bolje odbranio. Minutu poslije Pandža je matirao Fejzića, ali je i njegov pogodak poništen zbog prekršaja u napadu. U 73. minuti velika šansa za Metalleghe, ali pokušaj Beganovića brani Bilobrk.

Domaći sastav je ostao bez Duraka koji je zbog simuliranja u 75. minuti dobio drugi žuti karton, a u 84. minuti Čabraja je izašao sam na Fejzića, ali šutira pored gola.

Do kraja je ostalo 0:0.

Čelik je u okviru devetog kola Lige za opstanak dočekao ekipu Olimpica na stadionu Bilino Polje i slavio pobjedu rezultatom 4:1

Fudbaleri Čelika su znali da danas jednostavno moraju osvojiti tri boda kako bi opstali u ligi, jer su Metalleghe i Vitez bili samo bod, odnosno dva iza njih na tabeli, a oba su tima danas imala domaće utakmice, dok Čelik u narednom kolu gostuje na Pecari kod Širokog Brijega.

Čelik je utakmicu prelomio pogocima u 28. i 30. minuti. Domaći tim je od početka susreta napadao, a do zasluženog vodstva su ih pogocima doveli Bojan Regoje i Haris Dilaver. Prethodno je jednom uspio zaprijetiti i Olimpic nakon što je Adnan Osmanović napravio dobar prodor po desnoj strani, nakon kojeg je njegov udarac izblokirao Haris Hećo.

Nije dugo trebalo Čeliku i za treći gol, a njega je nakon dodavanja Karića postigao Haris Dilaver, koji je tako već u 35. minuti susreta riješio pitanje pobjednika i donio je Čeliku situaciju u kojoj može poluvrijeme i samu utakmicu rutinski privesti kraju.

Ipak, do kraja susreta je Olimpic uspio doći do pogotka, a njega je postigao Miloš Džugurdić u 86. minuti susreta. Meč je i pored toga okončan pobjedom od 3 gola razlike za Čelik, a pogodak za 4-1 postigao je Haris Dilaver, koji je tako stigao do svog trećeg gola u ubjedljivo najboljoj utakmici koju je odigrao ovog proljeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije