Petrović: Teško je kada znaš da si izgubio titulu

Radiosarajevo.ba
Petrović: Teško je kada znaš da si izgubio titulu
Treneri Sarajeva i Željezničara, Mehmed Janjoš i Slavko Petrović, prokomentirali su današnji derbi u Sarajevu.

Podsjećamo, Sarajevo je savladalo Željezničar rezultatom 1:0.

"Željezničar je bio pod većim imperativom. Imali smo i mi šansu za titulu i nismo željeli popustiti. Imali smo igru pod kontrolom. Hvala navijačima što su nad bodrili 90 minuta. Mislim da je derbi opravdao očekivanja", izjavio je trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš.

On je prokomentirao i situaciju s dva igrača njegovog kluba koji su morali napustiti Sarajevo zbog prijetnji određenih navijača.

"Crnkić nam se javio, javio nam se i Dino. Žao im je što nisu sa nama. Mi ćemo učiniti sve da ih vratimo. Što se tiče mene i stručnog štaba, oni će se vratiti."

Dodao je da je danas stvarno bilo zadovoljstvo biti na klupi Sarajeva.

"Mi smo prije dva dana došli iz Širokog Brijega, ali momci u pokazali karakter i sjajnu borbenost. Uz ovakvo navijanje je stvarno teško da se ne bacate", zavvršio je Janjoš.

Trener Željezničara Slavko Petrović bio je vidno utučen nakon poraza svoje ekipe.

''Sigurno je teško naći bilo kakve riječi nakon ovakve utakmice, posebno kada znaš da si izgubio titulu. Razočarenje je ogromno, mogu čestitati Sarajevu i zasluženo i sretno. Nemam riječi'', rekao je Petrović na uvodnom izlaganju.

On je potom dodao: ''Nema tu glavnog krivca već krivaca. Svi smo krivi. Onog momenta kad smo jurili rezultat, borili smo se. Kad smo došli na prvu poziciju počeli smo igrati loše i ne znam, nemam riječi'', kazao je na kraju trener Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije