Sion vidi šansu za opstanak u ligi utakmici protiv Basela

0
Radiosarajevo.ba
Sion vidi šansu za opstanak u ligi utakmici protiv Basela
Twitter / FC Sion

U sklopu 36. kola Švicarske Super Lige sastaju se Sion i Basel. Utakmica počinje u 20:30 sati.

Još su samo 3 kola do kraja Švicarske Super Lige, a što se tiče vrha tabele sve je riješeno. Young Boysi su osvojili naslov prvaka, Basel i Servette se bore za drugu i treću poziciju, dok je na dnu tabele sve otvoreno. Trenutno posljednjeplasirana ekipaprvenstva, Sion još uvijek ima matematičke šanse za opstanak u ligi, i to ćemo vidjeti tek nakon ovog susreta.

FC Sion se nada povratku na pobjedničke staze nakon poraza od 3-1 u Super ligi u posljednjoj utakmici protiv Lugana.

Utakmice s FC Sionom u posljednje vrijeme obično su živahne i očekuju se visoke brojke golova. Samo tijekom zadnjih šest utakmica, zbir od 22 gola postignutih za obje ekipe zajedno daje u prosjeku 3,67 golova po utakmici, a 12 od njih je Sion dao svojim protivnicima.

FC Basel 1893 kreće na gostovanje nakon pobjede od 4-0 nad FC Zürichom u prethodnom kolu.

Sion je ukupno bez pobjede u 15 od posljednjih 18 ukupnih utakmica, a kući su u osam utakmica bez pobjede u nizu. Također primili su dva ili više golova u sedam od prošlih deset utakmica na domaćem terenu.

S druge strane, njihovi protivnici bili su bez poraza u sedam od zadnjih osam utakmica, a u pet od osam utakmica postigli su dva ili više golova.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na pobjedu Siona 2,80, neriješeno 3,45, a na Basel 2,45.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije