Liverpoolu na Turf Mooru neophodna pobjeda za plasman u Ligu prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Liverpoolu na Turf Mooru neophodna pobjeda za plasman u Ligu prvaka
Foto: Twitter Burnley / FC Burnley

Liverpool putuje na Turf Moor kako bi danas igrao protiv Burnleyja gdje ciljaju doći do četvrte pobjede u nizu i približiti se mjestima koja vode kvalifikacijama za Ligu prvaka. Utakmica počinje u 21.15 sati.

Početkom druge polusezone, forma Redsa pala je na alarmantan način. Od potencijalnih kandidata za naslov, ekipa Jurgena Kloppa se znoji i grči da bi na kraju završila među prve četiri ekipe prvenstva.

Međutim, u posljednjih su nekoliko sedmica dostigli radnu temperaturu, pobijedivši u svakoj od svoje tri posljednje utakmice u Premier ligi.

„Čelični živci“ koji u zadnje vrijeme krase ekipu iz Liverpoola, doveli su ih do preokreta prošli vikend protiv West Bromwich Albiona. Najnevjerojatniji strijelac od svih mogućih strijelaca, Alisson Becker, pogodio je spektakularni udarac glavom u 95. minuti i izborio pobjedu za Liverpool.

Nivo samopouzdanja stečena tom pobjedom od 2-1 nešto je što čemu će se Burnley morati suprotstaviti. Domaćini nemaju jak motiv za ovu utakmicu jer su i matematički osigurali nastup u idućoj sezoni Premier lige.

Sean Dyche odveo je svoju ekipu do 39 bodova u sezoni uprkos tome što je imao relativno manje resursa od mnogih drugih ekipa. Dva od njihova posljednja četiri ligaška rezultata vidjela su ih kako završavaju sa rezultatom 4-0 (1 pobjeda i 1 poraz), tako da Klopp i ekipa moraju biti oprezni zbog nepredvidljivosti koju mogu unijeti u ovaj susret.

Očekivane postave

Burnley: Bailey Peacock-Farrell; Matthew Lowton, James Tarkowski, Ben Mee, Charlie Taylor; Josh Brownhill, Jack Cork, Ashley Westwood, Dwight McNeil; Chris Wood, Ashley Barnes

Liverpool: Alisson Becker; Trent Alexander-Arnold, Rhys Williams, Nat Phillips, Andrew Robertson; Thiago Alcantara, Fabinho, Georginio Wijnaldum; Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na pobjedu Burnleyja 10, neriješeno 6,00, a na pobjedu Liverpoola 1,27.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije