Girona i Sporting Gijon se bore za plasman u doigravanje

0
Radiosarajevo.ba
Girona i Sporting Gijon se bore za plasman u doigravanje
Twitter / Girona

Važan meč se igra u Kataloniji. Girona i Sporting Gijon se bore za plasman u doigravanje, a trenutno zauzimaju dva posljednja mjesta koja donose play-off.  Utakmica počinje u 21.00 sat.

Gijon je peti prije ovog kola, a Girona šesta, a ekipe su sakupile po 61 bod. Njih ugrožava Rayo Vallecano sa dva boda manje. Čini se da su Almeria i Leganes sigurni za plaj-off, dok će u elitu Espanol i Mallorca. Girona je vezala četiri uzastopne pobjede i sa 12 bodova ugrabila mjesto među prvih šest. Taj niz je stigao nakon poraza od Raya u Madridu, što im je jedini neuspjeh u zadnjih deset kola.

Sporting je u mnogo slabijoj formi, oni su u prošlom kolu napokon pobijedili i to nakon pet utakmica bez trijumfa. Gol kojim su savladali slabi Lugo, bio je prvi nakon čak 360 minuta bez postignutog pogotka. I pored toga crveno-bijeli iz Gijona imaju drugog strijelca lige, a to je bivši napadač Partizana Uroš Đurđević, koji je postigao 21 gol, samo jedan manje od vodećeg De Tomasa iz Espanola.

U prvom dijelu prvenstva Sporting je slavio u Gijonu sa 2:0, a u posljednih pet međusobnih okršaja ove dvije ekipe nije palo više od dva gola na jednom meču.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na pobjedu Girone 2,55, neriješeno 2,75, a na Sporting Gijon 3,30.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije