Juve savladao Inter i ostao u utrci za Ligu prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Juve savladao Inter i ostao u utrci za Ligu prvaka
Foto: EPA-EFE / Juventus

Juventus je u 37. kolu Serije A u velikom derbiju ugostio Inter, koji je već novi šampion, dok se Stara dama bori za Ligu prvaka.

Na kraju je u nevjerovatnom meču slavio tim Andree Pirla i to sa 3:2 u golijadi kojoj smo svjedočili.

Cristiano Ronaldo je u 24. minuti doveo Juve u vodstvo. Prvo je promašio penal, ali imao je “popravni” nakon odbrane Handanovića i poslao je loptu u mrežu za 1:0.

Desetak minuta poslije Romelu Lukaku iz jedanaesterca poravnava na 1:1, a tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu.

Duboko u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Juan Cuadrado postiže gol i vraća Juventusu vodstvo. Na odmor se otišlo s 2:1.

U nastavku smo dugo čekali na golove, a dočekali smo ih u finišu koji je donio pravu ludnicu. Prvo je u 85. minuti autogolom Chiellinija do poravnanja stigao Inter. Nekoliko sekundi poslije na drugoj strani sudija pokazuje na penal za Juve nakon starta Perišića nad igračem Juventusa.

Loptu na kreč namješta Cuadrado i postiže svoj drugi gol na utakmici za slavlje Bianconera od 3:2. Treba reći da je Juve čak od 55. minute igrao s igračem manje zbog crvenog Bentancura, a u 92. minuti je i Brozović isključen pa su oba tima meč završila s desetoricom, piše SCsport.

Podsjećamo, Inter je od ranije osigurao naslov prvaka Italije, dok je Juve sada četvrti sa 75 bodova i u velikoj je borbi za Ligu prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije